Mustang Mach-E kot as za voznike z omejeno mobilnostjo

09. decembra 2022

Naš povsem električni Mustang Mach-E pobira nagrade po vsem svetu, saj združuje izbrušen slog, osupljivo zmogljivost in do 610 km čistega električnega dosega po WLTP.1 Na ta avto smo upravičeno ponosni, zdaj pa je navdušil še z enim asom.

V okviru programa Ford Adapta, ki so ga skupaj ustvarili Ford Španija, njegova prodajna mreža in fundacija ONCE, smo Mustanga Mach-E predelali v naše prvo 100-odstotno električno vozilo, namenjeno osebam z omejeno mobilnostjo.

Predstavili smo ga prejšnji konec tedna ob mednarodnem dnevu oseb s posebnimi potrebami in predali ključe junaku, ki je bil navdih zanj: Ciscu Garcii, nekdanjemu odvetniku, ki je postal profesionalni igralec tenisa na invalidskem vozičku, paraolimpijec in pisatelj.

Posebni Mustang Mach-E je opremljen s pomočjo pri vožnji, ročico za pospeševanje in zaviranje na volanu, ploščo za preprostejši prehod voznika z invalidskega vozička in nanj ter električnim vrtljivim sedežem Turny-Low na sovozniki strani, ki se pomakne iz vozila. Jasno pokaže, kaj vse je pri izbiri električnega vozila na voljo voznikom z omejeno mobilnostjo.