Čas s Ford Fiesto Active teče prehitro

19. novembra 2022

Urban Ostrež pravi, da čas s Ford Fiesto Active teče prehitro. Družita se že polnih 5 mesecev.

Tekst in foto: Urban ostrež, Najboljši mladi voznik 2022

Za nama že 9500 km

Najin čas s Ford Fiesto Active teče prehitro. Druživa se že polnih 5 mesecev. Skupno sva prevozila že 9500 km. S Fiesto sva na cesti prav vsak dan. Z oktobrom, ko se je začelo novo študijsko leto sva veliko na avtocesti. Priznam, da se tam avto obnese odlično. To je posledica odličnega prestavnega razmerja in šeste prestave. Na avtocesti so neprecenljivi vsi asistenčni sistemi, ki jih avto ponuja, še posebej pa radarski tempomat in sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu.


Delovanje radarskega tempomata

S prilagodljivim tempomatom (ACC) lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeno tipalo pred vami zazna vozilo, bo vozilo upočasnilo, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.


Všeč mi je prostornost avtomobila in dober pogled na cesto zaradi višjega sedalnega položaja. V prvih mrzlih dneh, še kako prav pride zimski paket. Zimski paket zajema gretje sprednjih sedežev, gretje volanskega obroča in gretje vetrobranskega stekla. Zaradi tega so zadovoljni tudi prav vsi sovozniki, ki jih popeljem s Ford Fiesto.


Samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi

Uporabna funkcija pri nočnih vožnjah začasno zasenči dolge luči, če zazna vozila, ki vozijo naproti ali so pred vami na istem voznem pasu, da tako prepreči slepljenje drugih voznikov. Ko je pot prosta, sistem ponovno samodejno vključi dolge luči.


Ko so dnevi vsakič krajši naju s Fiesto velikokrat ujame noč. Ampak to za Fiesto ne predstavlja prav nobene težave saj je avto opremljen z LED zasenčenimi in dolgimi žarometi. Luči so popolnoma samodejne. Čez dan so prižgane dnevne luči, ponoči se pa samodejno prižgejo še zasenčeni žarometi. Tehnologija tudi sama preklaplja med zasenčenimi in dolgimi žarometi v primeru nasproti vozečega vozila.

Prav vsak dan se v Fiesto usedem z nasmeškom, ker vem da me bo na cilj pripeljala kar se da varno, udobno in ekonomično.