Ford sodeloval na prireditvi Slovenka leta

15. februarja 2022

13. februarja 2022 je revija Jana v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma razglasila Slovenko leta 2021. Ta naziv je osvojila mlada Nika Kovač, ki aktivno povezuje mlade in premika meje dosežkov.

Prizadevanja za boljši svet

Za naslov Slovenka leta so se potegovale kandidatke, ki se lahko pohvalijo s posebnimi pozitivnimi lastnostmi, prizadevanjem za boljši svet, pokončno držo ali uspešnostjo na svojem področju in so bile v preteklih tednih predstavljene v reviji Jana.

Spoznajmo letošnjo nagrajenko Niko Kovač

Ford sodeloval na prireditvi Slovenka leta
Nika Kovač, Slovenka leta 2021 v izboru revije Jana, ki izhaja že 50. leto.

Nika Kovač je antropologinja in sociologinja, ustanoviteljica in direktorica Inštituta 8. marec, v katerem s prostovoljci opozarjajo na neenakost in krivice najšibkejših. Zaveda se, da je moč v skupnosti, in to nenehno dokazuje. Najodmevneje s tem, ko je s svojim jasnim, odločnim in srčnim nastopom mobilizirala več kot 600.000 državljanov, da so glasovali proti spornemu zakonu o vodi. Da je gotovo voditeljica za prihodnost, so opazili tudi pri Obamovi fundaciji in jo sprejeli najprej v program za 40 bodočih evropskih voditeljev, nato pa so jo kot edino predstavnico Evrope izbrali med 15 mladih, ki že in še bodo spreminjali svet na bolje. Trenutno se kot Obamova štipendistka in raziskovalka na Univerzi Kolumbija v New  Yorku redno ozira v Slovenijo in ne neha prebujati civilne družbe.

V družbi tudi preostalih nominirank in povabljenih gostov je prireditev minila v veselem vzdušju, za kar je poskrbel voditelj Tilen Artač. Preberite več na: Slovenka leta 2021 >>