M-Sport ekipa za reli Monte Carlo 2022

23. decembra 2021

M-Sport sporoča, da se bosta A. Fourmaux in S. Loeb pridružila C. Breenu in G. Greensmithu v Monte Carlu v floti povsem novih dirkalnikov Ford Puma Hybrid Rally1 M-Sport.

M-Sport ekipa za reli Monte Carlo 2022 se predstavi

Francoz Fourmaux se je pridružil Breenu in Greensmithu ter dopolnil M-Sportovo trojico voznikov za celotno kampanjo Svetovnega prvenstva v reliju 2022. Šport tako vstopa v novo in vznemirljivo hibridno obdobje.

M-Sport ekipa za reli Monte Carlo 2022
V svoji 6. sezoni v reliju se resnično veselim, da bom v barvah M-Sport Ford in Red Bull Motorsport tekmoval na najvišji ravni. Se vidimo v Monte Carlu prihodnji mesec!

Fourmaux je svojo kariero v reliju začel pred pičlimi petimi leti. Od svojega debija leta 2019 se je meteorsko vzpenjal po lestvici WRC. Njegova prva sezona v WRC2 za volanom M-Sport Ford Fieste Rally2 mu je prinesla dve uvrstitvi na stopničke. Tretje mesto na reliju Monte Carlo in drugo mesto na reliju GB.

Dosegel najboljši rezultat kariere

V sezoni 2021 je Fourmaux prestopil v Ford Fiesto WRC na reliju po Hrvaški. Tu je dosegel najboljši rezultat kariere, skupno peto mesto. Razlog za slavje je bil tudi na Safari reliju v Keniji. Tam je Fourmaux z zelo udobno prednostjo 4,1 sekunde osvojil svojo prvo etapno zmago v kategoriji WRC. Mladi voznik, ki je v celotni sezoni dosledno dosegal konkurenčne čase, je bil označen za vzhajajočo zvezdo. Je na dobri poti, da se poda po stopinjah svojih uspešnih rojakov.

Ker je Fourmaux že od samega začetka intenzivno sodeloval v programu testiranj povsem nove Pume Hybrid Rally1, je v odličnem položaju, da svoj prvi polni program WRC začne v najboljši možni formi.

M-Sport ekipa za reli Monte Carlo 2022
Lepo je sodelovati z ekipo M-Sport, ki je zelo profesionalna in ve, kako pripraviti dobre avtomobile. Ko sem testiral dirkalnik, sem bil navdušen nad tem, kako dobro je uravnotežen in kako zmogljiv je s hibridnim sistemom, res sem užival.

Sébastien Loeb se vrača v WRC

Ekipi M-Sport Ford World Rally Team se bo pridružil tudi devetkratni svetovni prvak FIA v reliju Sébastien Loeb. Nastopil bo na uvodni dirki svetovnega prvenstva FIA v reliju leta 2022. Legendarni francoski voznik bo za volanom novega dirkalnika Ford Puma Rally1 sedel na reliju Monte Carlo 2022, na katerem je doslej zmagal že sedemkrat.

Loeb stalni tekmovalec z vrhunskimi dosežki

Loeb je kot stalni tekmovalec z vrhunskimi dosežki na vseh površinah na novo spisal knjige rekordov svetovnega prvenstva v reliju FIA. Po zadnjem naslovu WRC se je Loeb lotil različnih programov motošporta v celi paleti discipline. Bil je uspešen v vsaki od njih. V svoji zadnji avanturi WRC je Loeb združil moči s sovoznico Isabelle Galmiche, dolgoletno članico Loebove ekipe na gramozu.

Fourmaux, Loeb, Breen in Greensmith bodo skupaj s preostalo ekipo M-Sporta od zdaj do 20. januarja prihodnje leto, ko bo štart relija Monte Carlo, neutrudno delali. In se pripravili na zelo vznemirljivo premiero povsem novih dirkalnikov Hybrid Rally1.

M-Sport ima bogato zgodovino uspehov v WRC. S skupno sedmimi naslovi svetovnega prvaka v reliju, 61 skupnimi zmagami, 239 stopničkami in rekordnimi 268 zaporednimi uvrstitvami z osvojenimi točkami. Pri M-Sport so navdušeni, da bodo v letu 2022 imeli ekipo voznikov, ki lahko to zapuščino zagotovo nadaljujejo in nadgrajujejo.