Reševanje življenj na vodi; najnovejša epizoda Fordove serije ‘Lifesavers’

08. oktobra 2021

Reševanje življenj na vodi; najnovejša epizoda serije ‘Lifesavers’ se osredotoča na češke junake – prostovoljce.

Za skok v ledeno vodo in reševanje življenj sta potrebna srčnost in pogum prostovoljca.

Leta 2001 se je Martinu Srahuleku zaradi zaskrbljenosti, ker ni bilo reševalcev, ki bi nadzorovali čudovita vodna zajetja Nové Mlýny v Češki republiki, utrnila zamisel. Z nekaj prijatelji je ustanovil ekipo za reševanje iz vode Nové Mlýny. Ta zdaj šteje 50 prostovoljcev in 12 aktivnih članov ter se je izkazala za zelo učinkovito.


“Nenadoma sem bil obkrožen z neverjetnimi, čudovitimi ljudmi v prijetnem družinskem vzdušju. Vsi se na svoj način žrtvujemo, da bi ohranili te vode varne. In to počnemo z največjim veseljem.” Martin Srahulek, ekipa za reševanje iz vode, Nové Mlýny

Reševanje življenj na vodi; najnovejša epizoda Fordove serije ‘Lifesavers’

Drugi video v Fordovi seriji ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj) se osredotoča na Martina, ki je polno zaposlen kot bolnišnični reševalec, ter predanost, s katero skupaj z ekipo prostovoljcev varuje vse, ki jih pritegnejo vode v kraju Nové Mlýny. K temu približno desetkrat na leto sodi tudi skrb za jadralske prireditve, ki so se v preteklosti izkazale za resno preizkušnjo njihovih sposobnosti. Čeprav so vode pogosto videti mirne, se lahko hitro spremenijo v nevarne in do skrajnih meja preizkusijo njihove sposobnosti reševanja življenj.


“V petih dneh me je najbolj prevzelo to, kako strastno Martin in drugi prostovoljci sodelujejo v tej ekipi. Vsak od njih se odpove vikendom in prostemu času, da pomaga nadzirati vode in skrbi za varnost ljudi, za nekatere to pomeni delo za poln delovni čas. Martin je na enem snemalnem dnevu najprej opravil nočno izmeno kot reševalec, nato pa je po nekaj urah spanja prišel v bazo in se lotil še prostovoljnega dela. To so neverjetno predani prostovoljci in upam, da ta strast pride do izraza tudi v filmu.” Jerome Isaac, producent serije Ford Lifesavers

Film bo objavljen junija in je druga epizoda v seriji, v kateri smo že obiskali Valencio v Španiji in se pridružili mladim reševalcem ter spremljali njihov dan v reševalnem vozilu. Serija prikaže izzive, s katerimi se soočajo evropski reševalci življenj ter predstavi njihovo predanost in žar, ki pomagata premagati vse ovire.

Serija ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj)

V vsaki epizodi so Fordove kamere posnele naporne vsakodnevne izzive, s katerimi se pri svoji pomoči lokalnim skupnostim soočajo reševalci. V seriji bomo videli1:

  1. epizoda: Ekipa nujne medicinske pomoči v Valencii v Španiji

Je že na voljo


  1. epizoda: Reševanje iz vode v kraju Nové Mlýny, Češka republika

junij 2021

Ekipa reševalcev iz vode Nové Mlýny

 Ekipa trenutno uporablja pet Fordov Rangerjev.

V tesnem sodelovanju s Fordom in predelovalci gospodarskih vozil kar najbolje izkoristijo Rangerjevo naravno čvrstost, zanesljivost in zmogljivost vleke ter bredenja po vodi, hkrati pa dodajajo prilagoditve, ki ustrezajo posebnim potrebam za reševanje življenj v, na in ob vodi.


  1. epizoda: Gorsko reševanje v Derbyju v Veliki Britaniji

julij 2021 

  1. epizoda: Gasilska brigada Pompiers 13, Francija

avgust 2021

  1. epizoda: Gasilska brigada v Sloveniji

avgust 2021

  1. epizoda: Bavarski rdeči križ, Nemčija

Datum bo objavljen naknadno

#FordLifesavers #Ford #FordRanger #CommercialVehicles #EmergencyService #Lifeguard #CzechRepublic