Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost

17. septembra 2021

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost. Ponaša se z novim samozavestnim videzom, izboljšanim tehnološkim paketom in izpopolnjenimi blagimi hibridnimi pogonskimi sklopi.

Razkrivamo novo Ford Fiesto, ki se ponaša z novim samozavestnim videzom, izboljšanim tehnološkim paketom in izpopolnjenimi blagimi hibridnimi pogonskimi sklopi.


Fiesta je majhen avtomobil s pravo osebnostjo. Njeno oblikovanje je vedno odražalo zabavno vožnjo in kakovost,” je povedal Amko Leenarts, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Za našo novo Fiesto smo ustvarili še bolj prepoznavne značaje za vsako od različic Fieste, tako da lahko kupci izberejo tisto, ki odraža njihov slog in pogled na življenje.”

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost
Za uspeh Fieste je v veliki meri zaslužno, da gre v korak s časom in postavlja nove standarde na področju uživanja v vožnji, tehnologije in učinkovitosti.

Drzna in prepoznavna zunanjost

Odraža novo raven ekspresivnega oblikovanja Fieste, ki ji zagotavlja odločnejšo držo na cesti. Modeli Trend, Titanium, ST-Line in Active imajo poleg razširjene ponudbe barv zunanjosti, oblik platišč in oblazinjenj notranjosti tudi edinstvene oblikovne elemente. Ponudbo Fieste dopolnjujejo novi paketi Vignale, ki osebnim potezam različic Titanium, ST‑Line in Active dodajo razkošno opremo in dopolnijo odlično opremljene različice X.

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost
Nova Fiesta ST skupaj z drugimi različicami pomeni, da kupci še nikoli niso imeli večje izbire. Nova Fiesta je primerna za vsakogar, saj nudi vse od mestne elegance do pustolovščin na prostem.

Številne tehnologije

Nova Fiesta uvaja 12,3-palčno (31 cm) digitalno instrumentno ploščo, ki voznikom za sproščujoča potovanja pomaga ohranjati pregled nad informacijami. Med naborom izpopolnjenih tehnologij za pomoč vozniku sta v Fiesti prvič na voljo tudi sistem obveščanja o lokalnih nevarnostih in opozorilnik za napačno smer.

Najnovejša generacija tehnologij pomaga zagotoviti, da je nova Fiesta bolje kot kdaj koli prej pripravljena za inteligentne in povezane vozne izkušnje.

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost
Bolje opremljene različice prinašajo matrične žaromete LED, ki lahko svetlobni snop prilagodijo glede na razmere pri vožnji.

Serijski žarometi LED vključujejo zasenčene, dolge in dnevne luči LED za boljšo vidljivost. Bolje opremljene različice prinašajo matrične žaromete LED. Te lahko svetlobni snop prilagodijo glede na razmere pri vožnji. Tehnologija omogoča povečano uporabo dolgih luči za čim boljšo vidljivost pri vožnji ponoči, hkrati pa pomaga zmanjšati tveganje slepljenja drugih voznikov.

Nova zunanjost

Nova Fiesta temelji na preizkušeni Fordovi arhitekturi vozil, ki jo uporablja tudi kompaktni SUV Ford Puma. Tako ponuja vrsto praktičnih in prefinjenih tri- in petvratnih različic. Prav vsakemu kupcu zagotavlja Fiesto z značajem, skladnim z njegovim življenjskim slogom.

Novo oblikovanje zunanjosti celotne palete vključuje obliko pokrova motornega prostora. Ta poveča višino nosu, dopolnjujeta pa jo večji zgornji maski. Fordov ‘modri oval’ je zdaj vključen v masko, kar prispeva k večji prepoznavnosti na cesti.

 

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost
Nova Fiesta uvaja tudi digitalni merilnik, ki voznikom za sproščujoča potovanja pomaga ohranjati pregled nad informacijami.

Elektrificirani pogonski sklopi

bodo voznikom nove Fieste pomagali prihraniti gorivo ter hkrati povečati užitek v vožnji. Fordova 48-voltna blaga hibridna tehnologija EcoBoost Hybrid pomaga optimizirati učinkovitost porabe goriva. Z odzivnim pospeševanjem pa izboljša cenjeno vozno dinamiko Fieste. Tehnologija sodeluje s Fordovim sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom Powershift. Ta omogoča hitro in brezhibno prestavljanje ter najbolj udobno in samozavestno vozno izkušnjo Fieste.

Nova Fiesta je pripravljena na elektrificirano prihodnost
Za našo novo Fiesto smo ustvarili še bolj prepoznavne značaje za vsako od različic Fieste, tako da lahko kupci izberejo tisto, ki odraža njihov slog in pogled na življenje.

Fiesta ST je še bolj športna!

Ford je razkril tudi novo izjemno zmogljivo športno Fiesto ST, ki so jo razvili v oddelku Ford Performance. Opremljena s 1,5-litrski motor EcoBoost z 200 KM. Pri 6000 vrtljajih na minuto in največjim navorom, ki je v razponu od 1600 do 4000 vrtljajev na minuto povečan z 290 Nm na 320 Nm, omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,5 sekunde.

Sveže zunanje oblikovanje vključuje agresivnejši videz sprednjega dela z zgornjo in spodnjo masko iz satovja ter velikimi spodnjimi stranskimi odprtinami za zajem zraka. Zgornjo masko in stranska zračnika Fieste ST krasi posebna Chrystaline siva barva. Ter aerodinamično optimalno zasnovani sprednji spojler, stranske obrobe, spojler na prtljažnih vratih in zadnji difuzor, ki so v barvi karoserije.

Novi športni sedeži so bili razviti posebej za zagotavljanje še boljše opore vozniku med športno vožnjo skozi ovinke. Hkrati poskrbijo za udobje na cesti.