Ford Grand Tourneo Connect preseneti s prostornostjo

06. aprila 2021

Nostalgični spomini so še vedno sveži, ker je bil prav Ford Grand Tourneo Connect prvi model, ki so nama ga zaupali na test.

Avtorja: Primož Makuc  / Fotografije: Andraž Martinšek

Že takrat je presenetil s svojo prostornostjo in prav nič drugače ni bilo tokrat. To je res pravi družinski (pol) kombi. In v tem času je Connect doživel zasluženo osvežitev zunanjosti in notranjosti. Čeprav je najbrž težko dodelati to tipično škatlasto obliko, je Fordu na sprednjem delu to res dobro uspelo. Dinamične in tudi malce agresivne linije ga naredijo bolj sodobnega. K temu najbrž pripomore tudi povsem nov paket opreme Active, ki sva ga že bolj podrobno spoznala pri mali Fiesti in Focusu. Če pogledamo celo sliko, ima Connect tokrat že kar dolgo ime.

Največjo prenovo je Connect doživel v notranjosti in zdaj se lahko končno postavi ob bok ostalim Fordovim modelom in tudi ostalih znamkam, ki sodijo v ta razred vozil. Že serijsko je opremljen s 6 palčnim barvnim zaslonom na dotik in SYNC3 sistemom, ki se je že večkrat izkazal za vrhunskega in enostavnega. To je bil eden glavnih elementov, ki sva ga vsa ta leta pogrešala pri tem modelu. Sicer pa to ni višek tehnološke opreme, ki jo skriva.

Celoten članek vas čaka >>