Fordovi testi trkov na novem, višjem nivoju

01. decembra 2020

Da bomo še naprej izboljševali varnost Fordovih vozil, bomo številne varnostne teste, ki so izvajani na različnih lokacijah, preselili v nov razvojni center John Andrews, Köln-Merkenich.

Vsak leto okoli 250 vozil ‘zaletimo’ v steno. Kmalu bomo opravljali tudi varnostne teste, kjer se vozilo premika s hitrostjo 50 km/h in trči v premikajočo se oviro, ki se premika prav tako s hitrostjo 50 km/h. Vse to bo osnova za izvajanje varnostnih testov za čelne trke. Novi center bo vključeval tudi varnostne teste s trkom od strani in zadaj.

Fordovi testi trkov na novem, višjem nivoju
Ford Focus med preskusom trčenja v Fordovem razvojnem centru v Kölnu-Merkenichu: V novem preskusnem centru bodo Fordovi modeli v prihodnosti vključevali tudi premikajoče se ovire.

S predstavitvijo novih testov, širimo tudi Fordov center za preizkušanje trkov, ki vključuje 100 m tračne proge ter več kot 2000 m2 površin, kjer se bodo izvajali preizkusni trki. Nesreče bodo snemane na šest metrski razdalji, kjer bodo hitre kamere beležile udarce od spodaj, s strani in od zgoraj.

Fordovi testi trkov na novem, višjem nivoju
Družina preskusnih lutk pri Fordu se je povečala: zdaj vključuje 40 družinskih članov.

Investicija v novogradnjo in obnovo obstoječih objektov testnega laboratorija bo znašala 13,1 milijona evrov. V družino testnih lutk za preizkus trčenja bomo dodali še šest novih, ki so zasnovane po najnovejših varnostnih trendih. Cena le teh znaša 4,2 milijona evrov. Nov objekt bo končan sredi 2021.

Fordovi testi trkov na novem, višjem nivoju
Ford širi objekt za preizkušanje trkov v razvojnem centru John Andrews v Kölnu-Merkenichu.

Jörg Beyer, generalni direktor za razvoj, Ford–Werke GmbH je ob tem dejal: »Naložba predstavlja Fordov inovativni razvoj in večjo varnost za naše stranke. Novi objekt bo omogočal izvedbo preizkusnih trkov na najvišji tehnološki ravni in bo sledil najnovejšim smernicam na področju stroge NCAP regulative.«