Prihaja legenda Ford Mustang Mach 1

20. oktobra 2020

Ford je napovedal, da bo kupcem v Evropi prvič na voljo omejena različica izjemno zmogljivega Mustanga Mach 1.

Mustang Mach 1 je najzmogljivejši  Mustang, kar jih je bilo kdaj na voljo kupcem na stari celini. Prvič se je predstavil globalnemu virtualnemu občinstvu na dogodku Goodwood SpeedWeek.

Uporabo legendarnega vzdevka Mach 1 upravičuje nadgrajena zmogljivost z izpopolnjeno aerodinamiko. Posebej ‘uglašenim’ 5,0-litrskim motorjem V8 s 460 KM in močnejšim hlajenjem za uspešno premagovanje izzivov na dirkališčih.

Prihaja legenda Ford Mustang Mach 1
Mustanga Mach 1 poganja izpopolnjena različica Fordovega povsem iz aluminija izdelanega 5,0-litrskega motorja V8 s 460 KM.

Mach 1 je prvi  Mustang v Evropi, pri katerem lahko kupci izberejo izjemno zmogljiv šeststopenjski ročni menjalnik TREMEC, ki za brezhibno prestavljanje v nižjo prestavo deluje s tehnologijo za uskladitev s številom vrtjajev (med-plin). Zmogljivejši sistem s hladilnikom olja pa ustreza večjim zahtevam pri športni vožnji. Kupcem je na voljo tudi Fordov 10-stopenjski samodejni menjalnik z zmogljivejšim hladilnikom olja in prilagojeno nastavitvijo programske opreme za optimalno zmogljivost pri športni vožnji na cestah in dirkališčih.

Edinstvena nastavitev vzmetenja dodatno izboljša zmogljivost in pripravljenost za dirkališče. Posebej umerjeni blažilniki MagneRide® in prilagojene vzmeti, prečna vodila in specifikacije puš zagotavljajo izboljšan nadzor in odzivnost pri velikih obremenitvah v hitrih ovinkih. Nastavitev programske opreme električnega servovolana (EPAS) modelu Mach 1 omogoča najnatančnejše krmiljenje med vsemi Mustangi v Evropi.

Rezultat je najhitrejši  Mustang, kar jih je bilo kdaj na voljo

Prihaja legenda Ford Mustang Mach 1
Šeststopenjski ročni menjalnik TREMEC in diferencial z omejenim zdrsom, najodzivnejše krmiljenje, vzmetenje MagneRide® in za 22 odstotkov večji pritisk ob podlago so med poudarki na seznamu športnih odlik

Poleg zmogljivosti tudi zunanjost Mustanga Mach 1 spominja na legendarne Mustange Mach 1 iz šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja. Krasijo ga drzne črte na pokrovu motornega prostora in na stranicah, izrazito športni vožnji prilagojeno oblikovanje karoserije in edinstvena 19-palčna platišča iz lahke zlitine. Model z omejenim številom vozil je na voljo v edinstvenih kombinacijah barv karoserije, črt in kontrastne linije. Te odražajo prepoznavno oblikovanje originalnega avta. Vsak Mustang Mach 1 je individualno oštevilčen s posebno okrasno ploščico glede na številko naročila.


“Originalni Mach 1 je prinesel vrhunec v proizvodnji Mustanga in se je dokazal z izjemnim uspehom v avtomobilskem športu,” je povedal Matthias Tonn, glavni programski inženir modela Mustang Mach 1 za Evropo. “Novi Mach 1 je najzmogljivejši Mustang, kar jih je kdaj prispelo v Evropo, pripravljen je tudi za preskus na dirkališču, krasi pa ga unikaten slog, ki več kot opravičuje uporabo tako legendarne oznake.”

Prihaja legenda Ford Mustang Mach 1
Ustvari svoj videoposnetek z Mustangom Mach 1.

V počastitev uvedbe Mustanga Mach 1 je Ford ustvaril prvo interaktivno izkušnjo, s katero lahko uporabniki s pomočjo spletne aplikacije naredijo svoj kratek video. Izberejo lahko barvo svojega Mustanga Mach 1 in želeni snemalni kot ter ‘posnamejo’ kratek video, ki ga lahko delijo na družbenih omrežjih. Aplikacija nudi tudi izkušnjo z obogateno resničnostjo in uporabnikom omogoča, da digitalnega Mustanga Mach 1 ‘umestijo’ v dejansko okolje. Ne zamudite priložnosti interaktivne izkušnje https://fordmustangmach1ar.com.