Ford Transit Connect z najvarčnejšo porabo goriva

23. oktobra 2020

Ford Transit Connect je posodobljen z izboljšano zmogljivostjo, vključno z najvarčnejšo porabo naprednega 1,5-litrskega dizelskega motorja Ford EcoBlue v segmentu.

Ford je predstavil izboljšave modela Transit Connect, ki bodo uporabnikom zagotavljale najvarčnejšo porabo goriva v tem razredu, prvič pa bo na voljo tudi z bruto nosilnostjo 1,0 tone.

Odlika: Izjemna varčnost

Ta bo upraviteljem voznih parkov pomagala prihraniti pri stroških za gorivo, hkrati pa se bodo zmanjšali izpusti toplogrednih plinov, kot je CO2.

Transit Connect je zdaj kot lahko gospodarsko vozilo v izbranih izvedbah na voljo s skupno maso vozila do 2501 kg, s čimer se je bruto nosilnost povečala do 982 kg, možnost prevoza težjih tovorov pa omogoča izboljšanje produktivnosti lastnikom in upraviteljem voznih parkov.

Ford Transit Connect z najvarčnejšo porabo goriva
Zdaj je na voljo tudi z dovoljeno skupno maso vozila 2501 kg, ki za še večjo produktivnost nudi bruto nosilnost do 982 kg.

Transit Connect Active

Za uporabnike, ki si želijo še bolj ekskluzivno vozilo, Ford na izbranih trgih uvaja nove odlično opremljene različice Active z elegantno zunanjostjo in vrhunsko notranjostjo.

Upravitelji voznih parkov na trgih, ki spodbujajo uporabo z vodikom obdelanega rastlinskega olja, na primer na Švedskem, bodo veseli novice, da je Ford odobril uporabo tovrstnega goriva za pogon 1,5-litrskega dizelskega motorja EcoBlue, kar bo pomagalo dodatno zmanjšati skupne izpuste voznih parkov.


“Transit Connect je že zelo priljubljen v številnih voznih parkih po vsej Evropi, z najnovejšimi izboljšavami pa bo še bolj privlačen,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. “Zmanjšanje izpustov in stroškov za gorivo ter povečanje nosilnosti so koraki, ki podjetjem pomagajo prepeljati več tovora ali vgraditi dodatno opremo in zagotoviti maksimalno učinkovitost.

Ford Transit Connect z najvarčnejšo porabo goriva
Ford je za vse različice 1,5-litrskih dizelskih motorjev EcoBlue, ki poganjajo model Transit Connect, odobril uporabo goriva z vsebnostjo z vodikom obdelanega rastlinskega olja.

Nove posodobitve so na voljo za celotno ponudbo različic modela Transit Connect, naročena vozila pa bodo pri Fordovih trgovcih predvidoma do konca leta 2020.

Optimizacija porabe goriva in nosilnosti

Nobeno lahko gospodarsko vozilo v tem razredu se ne more pohvaliti z učinkovitejšo porabo goriva kot Transit Connect – tako lahko podjetniki prihranijo pri stroških uporabe in zmanjšajo svoj ogljični odtis.


Najbolje prodajani Transit Connect – L1 Trend – po ciklu NEDC porabi 4,1 l/100 km, izpusti CO2 pa znašajo 109 g/km (5,1 l/100 km in 134 g/km CO2 po WLTP).2 Poganja ga Fordov napredni 1,5‑litrski dizelski motor EcoBlue z močjo 75 ali 120 KM, ki ga dopolnjuje šeststopenjski ročni menjalnik. K optimalni učinkovitosti prispevajo tudi nove pnevmatike z manjšim kotalnim uporom.

Ford se je neposredno odzval na povpraševanje uporabnikov po večji zmogljivosti Transita Connect za prevoz tovora in ponudil povečano nosilnost vse do 982 kg – to je 79 kg več kot pri prejšnjih različicah – brez poslabšanja vsestranskosti ali učinkovitosti porabe goriva. K povečani nosilnosti so prispevale tudi optimalne konfiguracije koles in pnevmatik ter odstranitev dvojnega sovoznikovega sedeža. Dvojni sovoznikov sedež je še vedno na voljo z izvedbami z manjšo skupno maso.


Uporabniki, ki potrebujejo skupno maso 2501 kg in bruto nosilnost 982 kg, lahko izbirajo med različnimi pogonskimi sklopi, primernimi za specifične pogoje uporabe, vključno z 1,5-litrskimi dizelskimi motorji s 100 ali 120 KM in šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom – za lahkotne in prefinjene prevoze tovora.

Ford Transit Connect z najvarčnejšo porabo goriva
Trgovci že sprejemajo naročila za razširjeno paleto različic modela Transit Connect, med katerimi so zdaj tudi odlično opremljene različice Active.

Po obsežnem testiranju, s katerim se je prepričal, da to ne bo vplivalo ne na servisiranje ne na delovanje vozil, je Ford za svoje 1,5-litrske dizelske motorje EcoBlue odobril uporabo goriv, ki vsebujejo z vodikom obdelano rastlinsko olje.