Najboljša mlada voznica Slovenije 2020: “Sedaj se moram še bolj potrudit”

23. julija 2020

Petra Prašnikar je Najboljša mlada voznica 2020 in se vse leto vozila z novo Ford Pumo.

Vir: domzalec.si, Petra Petravič

So dogodki, ki ostanejo zapisani v spominu, kot mejnik med življenjem prej in potem. Uspešno opravljen izpit za avto in vozniško dovoljenje v žepu je nekaj, kar mladim predstavlja izjemno svobodo. S svobodo pa pride tudi odgovornost, ki jo od začetka letošnjega poletja, na sebi še toliko bolj čuti Petra Prašnikar, 24-letna študentka magistrskega programa arhitekture iz Vira pri Domžalah, ki si je priborila lovoriko Najboljše mlade voznice Slovenije 2020.

Najboljša mlada voznica Slovenije 2020: “Sedaj se moram še bolj potrudit”

Po osvojeni lovoriki, je nastal pogovor z novinarko Petro Petravič za spletni portal www.domzalec.si. Pogovarjali sta se o znanju, ki ga ni nikoli preveč. Predvsem takrat, ko govorimo o nudenju prve pomoči, saj ima tudi sama nemalo težav s pogledom na kri. Pogovor je nanesel na srečo, ki jo je spremljala ves čas tekmovanja in pa besedah, ki jih namenja voznikom, ki se ji med prehitevanjem po avtocesti tako zelo radi približajo na povsem nevarno razdaljo.

Petra ni ljubiteljica hitrosti, čeprav kot sliši, je mladim adrenalin kar blizu. Zaupala je tudi, da čuti kanček ponosa, ko se spomni, kako lepo je na tekmovanju parkirala prikolico, kar vsi vemo, da je precejšen zalogaj. Ni pozabila na hvaležnost, ki jo čuti do spremljevalcev in očeta, ki je bil med urami, ki sta jih v avtu skupaj presedela, strog in zahteven »mentor«, saj je želel, da se nauči vozit spoštljivo in pri vožnji upoštevat cestno prometne predpise. Pogovarjali sta se tudi o izzivih, ki jih je na tekmovanju uspešno premagala.

Celoten pogovor>>