Elektrificirana in nadgrajena Ford Fiesta

21. junija 2020

Elektrificirana in nadgrajena Ford Fiesta – še varčnejša poraba goriva, še bolj zabavna vožnja in še več tehnologij.

Priljubljena kompaktna kombilimuzina Ford Fiesta – najbolje prodajani Fordov model v Evropi – je prvič na voljo z elektrificiranim pogonskim sklopom. Svojo že lahko naročite pri trgovcu.

Elektrificirana in nadgrajena Ford Fiesta
Tako Fiesta EcoBoost Hibrid uporablja najnovejšo generacijo večkrat nagrajenega 1,0-litrskega motorja EcoBoost z izklopom valja.

Pogonski sklopi Ford EcoBoost Hibrid bodo zagotovili še varčnejšo porabo goriva in voznike Fieste navdušili z zabavno vozno izkušnjo, ki jo odlikuje še zmogljivejše, odzivnejše delovanje in pospeševanje v posamezni prestavi.

Uvedba 48-voltne blage hibridne tehnologije dopolnjuje dovršene nove tehnologije za pomoč vozniku, med katerimi je aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go in prepoznavanjem prometnih znakov z omejitvijo hitrosti, zasnovan za manj stresno vožnjo na avtocestah in v mestu.

 

“Fiesto odlikuje najboljša vozna dinamika v svojem razredu in z dodatkom tehnologije EcoBoost Hibrid bosta uporabnikom na voljo še večja moč in obenem možnost, da z enim rezervoarjem goriva peljejo dlje,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “S Fiesto EcoBoost Hibrid bo Ford prednosti elektrifikacije zagotovil več voznikom kot kadarkoli doslej.”

Elektrificirana in nadgrajena Ford Fiesta
Pri Fiesti Active sta obstoječim voznim načinom Normal, Eco in Slippery (spolzko) dodana še Sport in Trail (kolovoz), da lahko voznik v celoti izkoristi Fiestin zabavni vozni značaj in preprosteje obvlada mehke in neutrjene podlage.

Obenem je Fiesta bolje povezana kot kadarkoli doslej, za to pa ima zasluge uvedba serijskega modema FordPass Connect, ki omogoča številne funkcije za preprostejšo lastniško izkušnjo in različne možnosti z uporabo mobilne aplikacije FordPass.


V pestri ponudbi različic Ford Fieste sta elegantni Fiesta Trend in Fiesta Titanium, ‘crossover’ z navdihom športnega terenca Fiesta Active, športna Fiesta ST-Line in prestižna Fiesta Vignale, glede na različico pa so na voljo v izvedbi s tremi in petimi vrati. Leta 2019 je Ford v Evropi prodal 227.100 Fiest.