Ford namerava zasnovati in izdelati povsem nov dirkalnik

03. aprila 2020

Ste si kdaj želeli oblikovati dirkalnik? Ford igričarjem ponuja priložnost, da ustvarijo vrhunski stroj za tekmovanja na virtualnih dirkališčih.

Projekt ‘Team Fordzilla P1’

Povsem na novo zasnovani Fordov prvi virtualni dirkalnik ne bo temeljil na obstoječem modelu iz ‘pravega sveta’, bo pa na edinstven način združil avtomobilskega proizvajalca in dirkaško skupnost.

Med tistimi, ki bodo najtesneje vključeni v oblikovanje avtomobila bodo vodje petih Fordovih e-športnih ekip Fordzilla iz Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije. Tudi oblikovalska ekipa Forda Evropa bo aktivno spremljala ideje širše igričarske skupnosti.

“Ko pri oblikovanju dirkalnika za virtualni svet odpadejo vsi zadržki, lahko snamemo rokavice in pustimo domišljiji oblikovalske ekipe, da poleti. Strokovno znanje in izkušnje igričarjev so kritični pri ustvarjanju najlepšega avta v omrežju,” je povedal Amko Leenarts, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa.

https://twitter.com/i/status/1237014628602982400

Faza oblikovanja projekta bo vključevala edinstveno sodelovanje med Fordovimi strokovnjaki, ki sodelujejo pri snovanju, oblikovanju in ustvarjanju nekaterih najbolj zaželenih in priljubljenih avtov na našem planetu. skupaj z njimi bodo sodelovali najboljšimi igričarji, ki se uvrščajo v sam vrh dirkanja z virtualnimi vozili.

Ford namerava zasnovati in izdelati povsem nov dirkalnik

@TeamFordzilla

Oblikovalci bodo s serijo anket s ključnikom @TeamFordzilla na Twitterju odločanje o odprtih ključnih oblikovnih elementih omogočili tudi širši igričarski skupnosti. Vsaka anketa bo dala v presojo posamezen ključni oblikovni element – od motorja do oblike kokpita – o katerem bodo nato odločali igričarji.

Na uporabnika osredotočen Fordov pristop k oblikovanju vseh vozil zagotavlja človeški vidik pri vsakem koraku postopka oblikovanja. Delo na projektu se je že začelo, sledite pa mu lahko s ključnikom @TeamFordzilla na Twitterju in Instagramu.

“Vsi imamo radi dirkanje s sanjskimi avtomobili, a so ti le natančne kopije vozil, ki obstajajo v ‘pravem’ svetu,” je povedal Angelo Bülow, vodja nemške ekipe Fordzilla. “Izjemno vznemirljivo bo prvič sesti za volan dirkalnika #TeamFordzillaP1, še posebej ob misli, da smo ga pomagali ustvariti in da ga še nikoli ni nihče vozil.”