Ford Puma je nazaj

21. marca 2020

Ford je prelevil majhen športni coupe iz 90. let v elegantno drzni športni terenec, ki definitivno pritegne vsak pogled. Ana Cepec ga je preizkusila v Španiji.

Iz Slovenije v Avstrijo, od tam v Španijo. Iz Maribora do Dunaja. Z Dunaja na končni cilj: Malaga v Španiji. Tako se je začela pot Instagram urednice Ane Cepec, da je lahko spoznala nov in eleganten mini crossover s precej športnimi geni, ki ga je Ford predstavil v Malagi.

Vir: Ana Cepec, Adriamedia

Ford Puma je nazaj
Nova Ford Puma Titanium X navdušuje z masažnimi sedeži

V Malagi se je njena pot začela na ploščadi, kjer sta v dveh vrstah stali dve različni liniji avtomobilov; prestižno elegantna Puma Titanium X in športna Puma ST-Line. Na poti iz sončne Malage v tropsko Marbello se je odpravila s prestižno elegantno Pumo Titanium X, ki je naredila pozitiven prvi vtis.

Notranjost avtomobila je funkcionalna, minimalistična in udobna. Na sedežih so prevleke, ki jih lahko odstranimo in operemo! Pozitiven prvi vtis pa tudi pustijo polnilna blazinica za brezžično polnjenje pametnih telefonov, sistem za uporabo vozila brez ključa Ford KeyLess, vrhunski zvočni sistem B&O Play, ter bluetooth povezava s Fordovim sistemom SYNC 3.

Ford Puma je nazaj
Ford Puma ST-Line X mHEV s 155 konjskimi močmi doseže odlične pospeške

Pumino oblikovanje dopolnjuje osupljiva praktičnost, ki presega pričakovanja glede kompaktnega crossoverja, omogočajo pa jo inovativne rešitev, ena takih je odpiranje prtljažnika s kretnjo noge pod zadnjim odbijačem, druga pa Fordov MegaBox, zanimiva vdolbina v prtljažniku z odtokom, ki precej olajša čiščenje prtljažnika. Gre za globok in vsestranski prostor za shranjevanj s prostornino 80 litrov.


Fordov MegaBox je nastal z razlogom!

Oblikovalec Thomas Morel je ugotovil, da otroški voziček zavzema ogromno prostora v prtljažniku, in ko je šel na letališče po svojo mamo, v prtljažniku ni bilo prostora za njen kovček. Tako enostavno in praktično je nastala ideja za MegaBox. Prtljažna vrata Pume prinašajo tudi zanimivo rešitev z inovativno vgrajeno polico – tako odpade vprašanje, kaj narediti s polico pri natovarjanju, raztovarjanju in prevozu večjih predmetov.

Ford Puma je nazaj


Celoten članek preberite na: Metropolitan.si_Puma je nazaj