Ford Focus Active karavan za 110 daril

03. januarja 2020

Letos so na Žurnalu24 s pomočjo »Božičkov« obdarili kar 110 socialno ogroženih otrok. »Božiček« je moral darila odpeljati na različne konce Slovenije.

Ker ni bilo snega, smo jim pri Fordu priskočili na pomoč s Focusom Activom karavanom.

Potrebujemo avto s čim večjim prtljažnikom, da bi darila odpeljali vse od Sežane, Ajdovščine, Ljubljane, Grosuplja do Novega mesta in v čim manj vožnjah, je bila njihova izhodiščna želja. Ravno v tem terminu so imeli na uredništvu Žurnala24 na testu Ford Focusa Active. »Da vidimo, koliko daril boš spravila v prtljažnik,« je zanimalo Grega Prebila, Žurnal24.si, ko je predal ključe vozila sodelavki, ki izvaja projekt.

Vir: Grega Prebil, Žurnal24.si in Saša despot (foto)

Vedno pripravljen na pustolovščine

Robusten in vsestranski crossover novi Focus Active ponuja praktičnost, prilagodljivost in uporabnost. Povečan odmik od tal in podaljšani kolesni oboki omogočajo bolj suvereno obvladovanje vsakršnega cestišča. Večje pnevmatike zagotavljajo večjo stabilnost vozila in poskrbijo za odlično vozno izkušnjo ne glede na teren.

Izstopite iz okvirjev

Koncept crossoverja Active je nekaj popolnoma novega pri modelu Focus. Konstrukcija, ki jo navdihuje izgled SUV, brezhibno združuje obliko s funkcionalnostjo in ponuja robustno, a prefinjeno potniško kabino. Serija pametnih tehnologij, vključno z izbirnimi načini vožnje, vam omogoča popolni nadzor nad cestiščem. Notranjost novega Focusa Active je zasnovana na osnovi trpežnješih materialov, ki so odpornejši in sledijo hitremu tempu aktivnega življenjskega sloga.

V potniški kabini boste imeli vse pod nadzorom z naprednimi funkcionalnostmi, ki jih boste lahko upravljali povsem intuitivno in brez napora, kot bi v vozilu vedno imeli osebnega asistenta. Številne domiselne rešitve v notranjosti bodo poskrbele za prijetno počutje vseh potnikov.

Ford Focus Active karavan

Vaša varnost. Naša prioriteta.

Serija pametnih tehnologij je namenjena zaščiti vas, vaše družine in drugih udeležencev v prometu. Na primer aktivno zaviranje in pomoč pri preprečevnju naleta z zaznavanjem pešcev in kolesarjev lahko opozorijo na morebitne trke in celo uporabi zavore, če se voznik ne odzove pravočasno.

Več o varnostnih sistemih >>

Ford Focus je osredotočen na varnost >>

Kaj pravi strokovna javnost?

Pod črto. Ford Focus Active naj bi bil križanec, čeprav po našem mnenju zaradi karoserijske zasnove, ki je podobna klasičnim karavanom, tudi na račun oddaljenosti podvozja od tal, ni. Tudi pogon je speljan le na prednji kolesi, a so že drugačne nastavitve elektronike, podvozja in za dodatne tri centimetre oddaljenosti dovolj, da se boste na neutrjeni ali spolzki podlagi rešili težav, po drugi strani pa je križanec v smislu, da je to avto, ki se dobro pelje tako po makadamu, še bolje pa po asfaltu, tudi med ovinki, če želite udobno in umirjeno vožnjo, ali pa bolj športno vožnjo. Če k vsemu dodamo še vse moderne pripomočke in velik prtljažnik, lahko mirne vesti zapišem, da je lahko po vsestranskem talentu še vedno vzor za konkurente.

Preberi celoten članek na: https://www.zurnal24.si/avto/testi/letos-je-bozicek-zamenjal-prevozno-sredstvo-339467 – www.zurnal24.si

Prijavi se na testno vožnjo >>