Odpornejši crossover – Ford Fiesta Active

24. decembra 2019

Fiesta Active je član družine Fordovih modelov ‘crossoverjev’ Active, ki trpežne oblikovne poteze po navdihu športnih terencev združujejo z zabavno vozno dinamiko.

Uporabnost, prilagodljivost in udobje

Fiesta je aktivna v več pomenih. S poudarjenim občutkom za pustolovščine in ogromno mero vznemirjenja. Ford Crossover Fiesta Active ima vse.

Vozno izkušnjo s Fiesto Active izboljša tehnologija voznih načinov, ki voznikom omogoča izbiro med načini Normal, Eco in Slippery (spolzka podlaga), da lahko s pritiskom na gumb nastavitve za vožnjo prilagodijo razmeram.

Drzno in trpežno oblikovanje

V primerjavi s standardnim podvozjem nove Fieste je odmik od tal pri Fiesti Active povečan za 18 milimetrov, kolotek pa je širši za 10 milimetrov, kar zagotavlja mogočno držo, zmogljivejšo uporabo na slabših cestiščih in samozavesten vozni položaj.

Za notranjost so značilni odlični materiali, brezhibne površine in intuitiven razpored. Usnjeno oblazinjenje volana in zaključka prestavne ročice s poudarki iz aluminija poskrbijo za občutek prestiža ter kontrast z okrasnimi elementi v barvi karoserije na osrednjem in sovoznikovem delu armaturne plošče. Športni sedeži v Fiesti Active so lahko prešiti z barvnimi šivi, ki ustvarijo vodoravne črte v sredini naslonjal, voznik lahko nastavlja ledveno oporo, tako voznikov kot sovoznikov sedež pa sta nastavljiva v šestih smer

Kako na cesti zaživi atraktivna Ford Fiesta Active?

Fiesta Active je prvi član nove družine Fordovih modelov ‘crossoverjev’ Active, ki trpežne oblikovne poteze in izboljšano vsestranskost po navdihu športnih terencev (SUV-jev) združujejo z zabavno Fordovo vozno dinamiko, dovršenim udobjem in tehnologijami za pomoč vozniku. Fiesta Active večkrat nagrajeni Fiesti v izvedbi s petimi vrati doda še več praktičnosti s povečanim odmikom od tal, ki omogoča večjo zmogljivost na slabših cestiščih, višji vozni položaj pa zagotavlja samozavest pri vožnjah v mestu in na avtocestah.

Odpornejši crossover – Ford Fiesta Active

Ročni ali samodejni menjalnik?

Vi odločate.

Zasnovali smo nabor sklopov menjalnikov, ki vam pomagajo kar najbolje izkoristiti zmogljivost katerega koli izbranega motorja. Na voljo so en 5-stopenjski in dva 6-stopenjska menjalnika v ročnem načinu ter en 6-stopenjski samodejni menjalnik. Fiesta vam zagotavlja gladko, natančno zmogljivost ob vsaki menjavi prestave.

Da je Ford Fiesta najbolj varen majhen avto si preberite tukaj

Ford Fiesta je najbolj priljubljen evropski mali avto. Preverite zakaj

Aljaž Vrabec, novinar Slovenskih novic, ugotavlja: »Fordov mestni malček raste in se krepi, toda s tem raste tudi cena, zato je glavno vprašanje, kakšen je namen tega avtomobila; jaz izpostavljam praktičnost.«

Športni terenci ostajajo največji hit avtomobilskega trga, zato jih oblikovalci poskušajo posnemati, četudi na ceste pošiljajo povsem drugačen model. Eden takšnih je ford fiesta. Odkar je prišla na trg, je v naši podzavesti zapisana kot majhen mestni avtomobil, pri katerem sta v ospredju praktičnost in ekonomičnost, toda z leti se to spreminja, razvojniki pa morajo skrbeti tudi za udobnost.

Preberi celoten članek: Odpornejša Fiesta

Izberi svojo Ford Fiesto Active

Prijavi se na testno vožnjo