Božično voščilo Fordove družine lutk za preskusna trčenja

25. decembra 2019

Božično voščilo Fordove družine lutk za preskusna trčenja

Dragi ljubitelji dobrih avtomobilov,

bliža se konec prvega leta bivanja v našem novem domu – 15,5 milijona evrov vredni ‘kliniki’ s sankami za preskusna trčenja v Tehničnem laboratoriju v Merkenichu – in radi bi vam povedali, kaj vse se nam je dogajalo.

Za nami je eno najbolj stresnih let doslej, saj smo sodelovali v številnih preskusnih trčenjih, vključno z novo Ford Pumo. Z veseljem sporočamo, da smo vsem udarcem navkljub preživeli praktično brez praske. Čeprav so novi testi najstrožji doslej, smo Pumi pomagali doseči odlično oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP, kar nas ni presenetilo, saj je med drugim pri zaščiti odraslih potnikov dosegla kar 94 odstotkov.

Kot številnim družinam so bili tudi naši v tem letu najzanimivejši športni terenci, zato smo bili veseli preskusa modelov Explorer Plug-In Hybrid in Kuga – oba sta z našo pomočjo osvojila pet zvezdic za varnost, prav tako kot Focus in Mondeo.

Obenem smo spoznali veliko zanimivih Fordovih asistenčnih tehnologij, ki lahko pomagajo ustaviti vozilo, če zaznajo pešce ali mirujoča vozila, in pri uporabi tempomata prilagajajo hitrost vozila prometu, če omenimo le dve. Zato z veseljem pomagamo Fordovi ekipi, po vseh teh trčenjih pa se bodo prazniki resnično prilegli!

Mali Johnny dobro napreduje. Obvezno hoče preskusiti vse, kar je izdelano iz ultra-čvrstega jekla in s posebnim 3D valjanjem. Pravi, da takšnim jeklenim cevem popolnoma zaupa! Inženirji zelo hvalijo njegovo nadarjenost za varnost, zato sva zelo ponosna nanj.

Kjerkoli boste preživeli božične praznike, naj bodo kar se da prijetni in varni, vsi pa vam želimo tudi varno vožnjo v letu 2020!

Vaša,

Fordova družina lutk za preskusna trčenja