Na lovu za pustolovščinami

09. novembra 2019

Na Norveškem podeželju je dovoljeno kampiranje ob cesti, idealno za potovanje s Fordom Nuggetom.

Preden se je poletna svetloba poslovila, sta se pustolovca James Forrest in Nic Hardy podala še na eno pustolovščino: pot do skoraj 1700 metrov visoke – najvišje evropske navpične gorske stene – Trollveggen (‘Stena trolov’) na Norveškem.

Ford Transit Nugget

Nugget je bivalnik, ki so ga na osnovi Transita Custom pripravili v nemškem podjetju Westfaila, specializiranem Fordovem partnerju za bivalna vozila. Opremljen je s kuhinjico, bivalnim in jedilnim delom ter spalnico pod dvižno streho

Ford Nugget

Film ju spremlja na poti od Alesunda, kjer sta obiskala divjo obalo Gødoye, preden sta se podala po Atlantski cesti na otok Sekken in nato proti Trollstiggenu. Med potjo sta plezala, veslala s kajakoma, kolesarila in hodila po čudoviti naravi, v kateri osupljive fjorde dopolnjujejo prav takšne gore, njun sopotnik pa je bil Ford Transit Custom Nugget, ki jima je nudil tudi varno zavetišče za kampiranje pod zvezdnim nebom.

Ford Nugget

Posnetki prikazujejo njun vzpon na neimenovani vrh, s katerega sta s pogledom objela tri vršace, poimenovane Kongen (‘Kralj’), Dronninga (‘Kraljica’) in Bispen (‘Škof’).

Ford Nugget

Film je prvi v seriji ‘Great Escapes’ (‘Čudoviti pobegi’), vsaka epizoda pa bo spremljala pustolovce na poti do nenavadnih in spektakularnih lokacij, kamor se bodo podali s Fordovimi vozili, ki ustrezajo pustolovskemu življenjskemu slogu.

Na lovu za pustolovščinami

James Forrest, pustolovec: “Poletje se bliža koncu, a na Norveškem so dnevi še vedno precej dolgi, zato sva hotela kar najbolje izkoristiti dnevno svetlobo in pobegniti vsakdanu z življenjem na cesti. Stvari niso šle čisto po načrtih, a to je po eni strani prav poseben užitek tovrstnih potovanj. Zame je to draž potepanja, ko imaš s sabo vse, kar potrebuješ za preživetje, sprostitev in raziskovanje. Čista svoboda.”

Nic Hardy, pustolovka: “Potovanje z Nuggetom prinaša najboljše iz obeh svetov: pustolovščine in svobodo kampiranja, a z udobjem doma.”