Tourneo Courier – Mali družinski prevoznik z veliko prostora

02. oktobra 2019

Klasični enoprostorci so že skoraj izumrli, kar še posebej velja za tiste, ki se uvrščajo v segment B, saj jih skoraj ni več. Tudi tu njihovo vlogo prevzemajo družinam privlačni civilizirani dostavniki, a je tudi teh ni veliko. Ford ga ima v različici Tourneo Courier, ki je spomladi doživel prenovo.

Matija Janežič, Žurnal24.si je z njim prevozil kar nekaj kilometrov in zapisal: “Prenova je bila manj intenzivna kot pri večjem Tourneu Connectu, in se je bolj ali manj odrazila predvsem v prednjem delu, s katerim se je približal najnovejšim Fordom, predvsem razredni partnerici Fiesti. Z njo, seveda v prejšnji generaciji, in že opuščenim B-maxom, si deli tudi večino tehnike, kar se nekoliko pozna pri voznih lastnostih. Tourneo Courier je namreč precej večji avtomobil od Fieste, prav tako je večji tudi od B-maxa, zato ne razpolaga s tako solidnimi voznimi lastnostmi, kot prejšnja dva avtomobila, in s tem na tem področju nekoliko odstopa od Fordovega slovesa kot zelo dinamične znamke.”

Izberi svojega >>

Foto: Saša Despot (Žurnal24)

Več na: https://www.zurnal24.si/avto/testi/mali-druzinski-prevoznik-z-veliko-prostora-ford-tourneo-courier-334269 – www.zurnal24.si