Ford začenja proizvodnjo crossoverja Puma

09. oktobra 2019

Prve nove Ford Pume so že zapeljale s tekočega traku v Fordovem proizvodnem obratu v mestu Craiova.

S prostornim prtljažnikom, s katerim brez sklepanja kompromisov presega vse tekmece v segmentu, je inovativna Puma eden od osmih novih elektrificiranih modelov, ki jih Ford letos pošilja na evropski trg.

V Fordovi najsodobnejši tovarni v romunskem mestu Craiova je stekla serijska proizvodnja inovativnega in elektrificiranega novega crossoverja Ford Puma.

Fordov novi kompaktni crossover z navdihom športnih terencev je na voljo z napredno tehnologijo 48-voltnega elektrificiranega pogonskega sklopa Ford EcoBoost Hybrid in je prvo hibridno vozilo, ki so ga izdelali v Romuniji.

Ford Puma
Ford Puma začetek proizvodnje v Craovi

Ford je v svoji tovarni v Craiovi zaposlil dodatnih 1700 delavcev in z naložbo 200 milijonov evrov podprl proizvodnjo modela, ki združuje varčno porabo z blago hibridno tehnologijo, prostoren prtljažnik, s katerim brez sklepanja kompromisov presega vse tekmece v segmentu, in osupljivo navdušujoče oblikovanje.

Nova Ford Puma je eno od osmih elektrificiranih vozil, ki jih Ford letos pošilja na evropski trg. V prvi polovici leta je Ford napovedal, da bo vsak nov model Fordovih osebnih vozil vključeval elektrificirano različico – z blagim hibridnim, polnim hibridnim, priključnim hibridnim ali povsem električnim pogonom – to pa bo pomenilo eno najobsežnejših ponudb elektrificiranih vozil za uporabnike v Evropi. Ford predvideva, da bo do konca leta 2022 delež vozil z elektrificiranim pogonom presegel polovico skupne prodaje njegovih osebnih vozil.

Ford Puma
Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

“Nova Puma predstavlja naslednje poglavje v Fordovi oblikovalski filozofiji, osredotočeni na uporabnika, saj prinaša še višjo raven kakovosti, obilice tehnologij in genov zabavne vožnje, značilnih za Fordovo znamko v Evropi,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa. “Prepričan sem, da bo Puma izjemno uspešna v Evropi.”

Poleg dovršene blage hibridne pogonske tehnologije karizmatična nova Ford Puma prinaša še privlačne proporce športnega terenca, vsestranski prtljažnik z največjo prostornino 456 litrov in inovativnim Fordovim MegaBoxom, tehnologije za samozavestnejšo vožnjo, vključno z aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem prometnih znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanjem v sredino voznega pasu, ter vrhunske možnosti za udobje, med katere sodijo tudi prvi sedeži z masažno funkcijo v tem segmentu.

Ford Puma
Prtljažnik z največjo prostornino 456 litrov in inovativnim MegaBoxom

Med prepoznavnimi različicami sta tudi športna Puma ST-Line s potezami športnega oddelka Ford Performance in odlično opremljena Puma Titanium X – prvič se je predstavila prejšnji mesec na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Kupci v Evropi lahko že naročijo novo Pumo, ki se pridružuje Fordovi čedalje obsežnejši ponudbi športnih terencev in z njimi navdihnjenih crossoverjev v Evropi. Ford Romunija zaposluje približno 6000 oseb, ki poleg nove Ford Pume proizvajajo tudi model Ford EcoSport in Fordov 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki je naziv Mednarodni motor in pogonski sklop leta osvojil kar enajstkrat.