Oči, boš ta avto še pripeljal domov?

23. septembra 2019

Otroci avtomobilskega novinarja znajo biti velikokrat dobri kritiki avtomobilov. Eden letošnjih zmagovalcev je 7-sedežni enoprostorec.

Gregor Prebil, Žurnal24.si je s testnim Tourneom Connectom prišel do dragocene očetovske izkušnje.

Ford je svojo prodajno paleto v zadnjih nekaj letih obrnil na glavo. SUV vozila so v fokusu, nekdaj tako priljubljeni družinski avtomobili, mali B-max in C-max, so dočakali svoj proizvodni zaključek. Ostaja še največji Ford S-max, od nekdaj priljubljeni avto očetov. V zadnjih letih opaža, da tudi lahka gospodarska vozila (LGV) vedno bolj kupujemo z očmi.

Ford Tourneo Connect
Ford Tourneo Connect

In prav potniške izvedenke tovrstnih vozil so postale zatočišče družin z večjimi potrebami, naj gre za družine s tremi ali več otroki, ali pa družinskimi ljubljenčki, ki jih s seboj vozimo na izlete in na dopust.

Očetje, pozor! Govorimo o Fordovem družinskem adutu, ki je uredništvo Žurnal 24 preizkusil na testu:  Grand Tourneo Connect, ki prinaša sedemsedežno zasnovo (na voljo je tudi Tourneo Connect s petimi sedeži), oba imata zadnja drsna vrata, inovativen način zlaganja sedežev, poudarek pa je na veliki prilagodljivosti in predvsem obilju prostora. Letos je bil tudi temeljito posodobljen.

Kaj o njem menijo najmlajši sopotniki si preberite na: Oči boš ta avto še kdaj pripeljal domov?

Foto: Saša Despot, Žurnal24.si

Več o Ford Tourneo Connectu