SUV te odpelje na vikend avanturo

26. junija 2019

Oglejte si najnovejši vlog Cestnega dirkača, v katerem najdete tudi nasvet za vikend dogodivščino.

Fanta iz Cestnega dirkača sta novega EcoSporta s štirikolesnim inteligentnim pogonom na vsa kolesa odpeljala v Čezsočo. Njun recept za dober vikend izlet vsebuje neokrnjeno naravo, dobro hrano, odlične ceste in avto, ki jim je kos.

Ko na preizkus dobiš avto kot je EcoSport, si bosta, tako on kot ti, zaželela dogodivščin, in sicer takih, kjer lahko vozilo pokaže tudi nekaj svojih plezalnih sposobnosti. Primož in Andraž sta Forda EcoSporta Titanium z motorjem 1.5 EcoBlue preizkusila na poteh ob Soči.

SUV te odpelje na vikend avanturo

S povišanim odmikom od tal in inteligentnim štirikolesnim pogonom (AWD) sta lahko brez skrbi vozila tudi med travniki, gozdovi in po makadamskih poteh. Sistem AWD zna namreč določiti, kolikšen oprijem, kakšno ravnotežje pri zavijanju in kakšna odzivnost so potrebni v vlažnih, suhih ali ledenih razmerah na raznolikih terenih. Tehnologija razporeja navor med prednjo in zadnjo osjo glede na razmere in tako sistem “navora na zahtevo” omogoča izjemno upravljanje vozila in izboljšano učinkovitost. Kot pravita, čeprav ne gre za »pravo off-road vozilo«, te preseneti, s kakšno elegantnostjo EcoSport premaguje ovire.

Od dodatne opreme nista fanta pogrešala prav ničesar, saj EcoSport ponuja priročen nabor sodobnih tehnologij, kot so pomoč pri speljevanju v klanec, sistem Ford SYNC, zvočni sistem B&O … Njegova prednost pa je med drugim višji sedalni položaj, ki je pregleden in udoben tudi za daljše vožnje.

SUV te odpelje na vikend avanturo

Fanta sta se odločila še za obisk slapa Boka, ki naj bi bil najmogočnejši slap v Sloveniji, dan pa sta zaključila v Kobaridu na večerji v Hiši Polonka. Super ideja za izlet z vašim EcoSportom >>

Preizkusi Forda EcoSporta >>

Poišči svojega na PrvaIzbira.si >>