Slovenski novinarji so preizkusili novega Mondea

10. junija 2019

Zbrali smo prve vtise z novim Mondeom, tudi z edinstvenim karavanom Hybrid, ki smo jih predstavili pretekli teden.

FOTOGRAFIJE Lovro Magušar

V Slovenijo je prišel novi Mondeo, ki prinaša spremembe zunanjosti in notranjosti, ostaja pa prefinjen in edinstven, predvsem v različici Mondeo Hybrid, ki je prvo hibridno Fordovo vozilo in hkrati edino v segmentu, ki je na voljo v karavanski različici.

Mondeo Hybrid je edinstven v svojem segmentu in zdaj navduši s še bolj prefinjeno izkušnjo bencinsko-električnega pogona.

Med drugimi pomembnimi nadgradnjami pogonskih sklopov za Mondea sta tudi:

  • Fordov napredni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue za vrhunska križarjenja na dolgih razdaljah z Mondeom;
  • Fordov novi inteligentni osemstopenjski samodejni menjalnik, ki za še večjo prefinjenost prestavljanje prilagaja slogu vožnje, voznik pa ga upravlja z elegantnim in ergonomskim vrtljivim izbirnim gumbom.

Zapelji ga tudi ti >>

Aktivni tempomat, nadgrajen s funkcijo za ustavljanje in speljevanje Stop & Go, dopolnjuje Mondeovo dovršeno paleto tehnologij za pomoč vozniku, prav tako kot inteligentni omejevalnik hitrosti, ki omogoča preprostejšo vožnjo po avtocestah in v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem.

Novi karavan zagotavlja do 1508 litrov prostora pri preklopljenih zadnjih sedežih.

Najnovejšega Forda so prvi zapeljali slovenski avtomobilski novinarji

Po uradni predstavitvi prenovljenega Mondea so za volan sedli novinarji, ki so lahko v mestnem prometu preizkusili, kako deluje samopolnilni hibrid in to v edinstveni karavanski različici. Ford je namreč prva avtomobilska znamka, ki je v tem segmentu predstavila v Sloveniji priljubljenega karavana. Mondeo bo, poleg običajnih modelov Trend, Titanium in Vignale, na voljo tudi v bolj športni različici ST-Line.

Prenova, ki je na videz bolj malenkostna, je strokovno javnost navduševala, ko so dvignili motorni pokrov in se prepustili inteligentnemu 8-stopenjskemu samodejnemu menjalniku. Novi Mondeo, ki bo popihal na dušo flotnim kupcem, poslovnežem in družinskim voznikom, je tudi cenovno privlačen. Poleg nižje vstopne cene pa zagotavlja tudi nižje stroške lastništva za voznike, ki lahko tudi do 60 % dela poti v urbanem okolju opravijo na električni pogon. Pri Fordu Slovenija zato samozavestno ocenjujemo, da bo kar 50 % vseh novih prodanih Mondeov hibridnih.

Avtomobilnost >>

Siol.net >>

Avto-magazin.si >>

Avtomobilista >>

Cestni-dirkac.com >>

Volan.si >>

Zurnal24.si >>

Caranduser.com >>

Trucker.si >>