Kaj prinaša partnerstvo Forda in Riviana?

25. aprila 2019

Ford je v proizvajalca električnih avtomobilov Rivian vložil 500 milijonov dolarjev, partnerstvo pa že prinaša tudi novo električno vozilo Ford.

Ford še naprej vlaga v elektrificirano prihodnost, čemur priča tudi najnovejše partnerstvo s proizvajalcem električnih vozil Rivian.

Poleg Fordove naložbe 500 milijonov dolarjev partnerstvo prinaša tudi razvoj povsem novega električnega vozila za Fordov rastoči električni portfelj, razvitega z uporabo Rivianove edinstvene platforme za rolke. Kaj prinaša partnerstvo Forda in Riviana?

“To strateško partnerstvo je še en ključni mejnik v našem prizadevanju za pospešitev prehoda na trajnostno mobilnost,” je dejal RJ Scaringe, ustanovitelj in direktor podjetja Rivian. “Fordovo dolgoletno zavezanost k trajnostnemu razvoju in našo edinstveno tehnologijo bomo z veseljem uporabili, da povečamo število električnih vozil na cesti.”

“Navdušeni smo nad investicijo in sodelovanjem z Rivianom,” je dejal Bill Ford, izvršni predsednik Forda. “Spoznal sem RJ-a in lahko rečem, da delimo skupni cilj z inovativnimi prijemi ustvariti trajno prihodnost v naši industriji.”

Prvi električni vozili, 5-sedežni poltovornjak R1T in 7-sedežni SUV R1S, z več kot 600-kilometrskim dosegom, bosta na trgu leta 2020 in prinašata kombinacijo zmogljivosti, terenske moči in uporabnosti.Kaj prinaša partnerstvo Forda in Riviana?

“Pri Fordu nadaljujemo s preoblikovanjem podjetja z novimi oblikami inteligentnih vozil in pogona, partnerstvo z Rivianom pa prinaša nov pristop k obema,” je povedal Jim Hackett, predsednik in izvršni direktor Forda. “Hkrati pa menimo, da lahko Rivian izkoristi Fordovo strokovno znanje in vire v industriji.”

V novem partnerstvu bo razvito tudi novo Fordovo električno vozilo, ki se bo pridružilo Fordovi floti akumulatorskih električnih vozil. Kot del predhodno napovedanih naložb v vrednosti 11 milijard dolarjev je Ford že potrdil dve popolnoma električni vozili: crossover po navdihu Mustanga, ki prihaja leta 2020 in brez-emisijsko različico najbolje prodajanega poltovornjaka F-150.