Novi športni Ford Focus ST in zvezda rapa Blakie sta se lotila edinstvenega izziva

18. februarja 2019

Da ujameš korak z energičnim MC-jem in glasbenim producentom Blakiejem, potrebuješ temeljito zalogo hitrosti in natančnosti, ki jo ponuja športna različica Slovenskega avta leta 2019.

Prav zato je Ford z 21-letnim zvezdnikom, avtorjem pesmi Can’t see them in Bare Energy EP, posnel nov video, ki dokazuje okretnost in odzivnost povsem nove različice športnika Focus ST.

Video so v treh dneh posneli na Fordovem testnem poligonu Lommel v Belgiji, v njem pa Londončan Blakie izvaja svojo pesem Jump na sovoznikovem sedežu Focusa ST, ki so ga razvili strokovnjaki oddelka Ford Performance.

Dovršene tehnologije, med katerimi so tudi diferencial z elektronsko omejitvijo zdrsa, turbopolnilnik brez ‘turbo-luknje’ in možnost izbire voznih načinov, pomagajo avtu ohraniti tempo z dinamiko izvajanja pesmi z vsemi spremembami ritma in hitrosti.

Posebej za video se je Blakie lotil besedila v ‘prostem slogu’, da je dobilo unikaten pečat Focusa ST.

“Fantastično je bilo posneti video za pesem, ki sem jo napisal v svoji spalnici – moja mama vozi Forda in bo zagotovo vesela,” je povedal Blakie. “Užival sem v sodelovanju z odličnim voznikom in adrenalinu Focusa ST na testni progi.”

Povsem novi Focus ST z novimi pogonskimi sklopi, podvozjem in zavorami bo naprodaj letos poleti, kupci pa bodo lahko izbirali med petvratno različico in karavanom, ki ju bosta poganjala zmogljivi 2,3-litrski bencinski EcoBoost z 280 KM ali 2,0-litrski dizelski EcoBlue s 190 KM.

Video so v celoti posneli na zaprti progi pod nadzorom Fordovih strokovnjakov za varnost.

Predvideni izpusti CO2 od 175 g/km in poraba goriva od 7,6 l/100 km pri 2,3-litrskem EcoBoostu, pri 2,0-litrskem motorju EcoBlue bodo izpusti CO2 predvidoma znašali od 124 g/km, poraba goriva pa od 4,8 l/100 km.

Uradni homologirani podatki o porabi goriva in izpustih CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje.