Lego® s Fordovo legendo neskončnih cest

26. februarja 2019

Na voljo je komplet Lego s Fordom Mustangom.

Legendarni junak ameriških cest bo kmalu zapeljal tudi v trgovine za male in velike otroke, saj bo od 1. marca na voljo komplet LEGO Creator Expert Ford Mustang.

Model v novem kompletu Creator Expert: Ford Mustang, ki sta ga v sodelovanju razvila Ford in LEGO® Group, temelji na ‘fastbacku’ iz leta 1967. Sestavlja ga do 1470 kock, legendarni ‘mišičnjak’ pa vključuje delujoče krmiljenje, temnomodro karoserijo, bele dirkaške črte, režo za zajem zraka na pokrovu motornega prostora, masko z Mustangovim emblemom, oznake GT in petkraka platišča s pnevmatikami.Lego® s Fordovo legendo neskončnih cest

Model v višino meri čez 10 centimetrov, dolg je 34 in širok 14 centimetrov, mladi mehaniki pa ga bodo lahko prilagodili svojim željam, saj je na voljo kar nekaj dodatkov, ki vtisnejo poseben pečat ameriški legendi s prepoznavnim Mustangovim konjičem na maski.

Med dodatki za prilagoditve so tlačni polnilnik (‘supercharger’), zadnji spojler, zajetni izpušni cevi, sprednji spojler in posoda za dušikov oksid, da bo na voljo popolna izkušnja nadgradnje pristnega športnega avtomobila.Lego® s Fordovo legendo neskončnih cest

Le redko kateri avto na cesti prepoznamo tako hitro kot Forda Mustanga in vznemirljivo je opazovati kombinacijo oblikovanja in dediščine legendarnega avta, ki ju prinaša ta komplet LEGO,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Verodostojna kopija lastnikom omogoča, da shranijo predmete v prtljažniku ali odprejo pokrov motornega prostora in si ogledajo podrobno izdelan ogromen blok 6,4-litrskega motorja V8, ki ga dopolnjujejo akumulator, cevi in zračni filter.

Zadnjo premo vozila je možno dvigniti, da dobi avto še bolj napadalen videz, prav tako je možno odpreti vrata in odstraniti streho za ogled notranjosti s klasičnimi sedeži, radiom, delujočim krmiljenjem in prestavno ročico na sredinski konzoli.

Maska z Mustanovim simbolom, oznake GT in izbira registrskih tablic poskrbijo za piko na i tega izjemnega modela v seriji LEGO Creator Expert.Lego® s Fordovo legendo neskončnih cest

“Ford Mustang je eden najbolj legendarnih avtomobilov v zgodovini in je pravi simbol – vdihniti temu priljubljenemu športnemu avtu življenje v obliki kock in s tako stopnjo podrobnosti je bilo resnično navdušujoče,” je povedal Jamie Berard, vodja dizajna serije LEGO Creator Expert. “Veselimo se mojstrovin, ki jih bodo ljubitelji LEGO-kock in Forda Mustanga ustvarili s pomočjo tega novega kompleta.”

LEGO Creator Expert: Ford Mustang bo od 1. marca 2019 na voljo v trgovinah LEGO in prek spletnega naslova shop.LEGO.com/fordmustang.

 

# # #

O družbi LEGO® Group
LEGO Group je družinsko podjetje v zasebni lasti s sedežem v mestu Billund na Danskem in glavnimi uradi v Enfieldu v ZDA, Londonu v Veliki Britaniji, Šanghaju na Kitajskem in v Singapuru. Podjetje, ki ga je leta 1932 ustanovil Ole Kirk Kristiansen, temelji na legendarnih kockah LEGO® in je eden vodilnih proizvajalcev igrač.
Z geslom “Samo najboljše je dovolj dobro” je podjetje zavezano k otrokovemu razvoju in si prizadeva, da bi z ustvarjalno igro in učenjem navdihnilo in razvilo graditelje prihodnosti. Izdelke LEGO prodajajo po vsem svetu, ogledati pa si jih je možno tudi na spletnem naslovu www.LEGO.com.
Za novice o družbi LEGO Group, informacije o finančni uspešnosti in družbeni odgovornosti obiščite http://www.LEGO.com/aboutus.
LEGO, logotip LEGO, figurica Minifigures, DUPLO, BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS, logotip FRIENDS, logotip MINIFIGURES, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO in NEXO KNIGHTS so blagovne znamke družbe LEGO Group. ©2019 The LEGO Group.