M-Sport Ford razkril novo podobo Fieste WRC

12. januarja 2019

Pred pričetkom svetovnega prvenstva v reliju je ekipa M-Sport Ford razkrila podobo Fieste WRC za sezono 2019.

Ekipa M-Sport Ford WRC je razkrila novo presenetljivo podobo pred novo sezono svetovnega prvenstva v reliju FIA WRC. Za volanom privlačne Ford Fieste WRC, ki jo poganja EcoBoost, bosta 14 krogov letošnje sezone sedela Elfyn Evans in Teemu Suninen.

Nova podoba odraža dejstvo, da bo leto 2019 izredno pomembno za podjetje M-Sport. Kasneje letos naj bi lansirali avtomobilski industrijski standard M-Sport Evaluation Centre, zato je silhueta najsodobnejše steze za preizkusne vožnje vključena v dizajn na Fiesti WRC.

V paleto barv se je vrnila fotogenična dušikova modra barvna shema, ki je bila nazadnje uporabljena leta 2016, vidno pa so predstavljeni tudi partnerji ekipe M-Sport.

Dolgoročna finančna in tehnična podpora podjetja Ford Motor Company je poudarjena s podpisom Blue Oval na pokrovu in stranskih panelih, svetovna blagovna znamka “Powered by EcoBoost” pa ostaja ponosno prikazana na prtljažnih vratih in zadnjem krilu.

Na podobi ostaja tudi znamka MS-RT, ki promovira paleto vozil, primernih za vožnjo po običajnih cestah, ki so navdahnjena s strani zmagovalnih tekmovalnih avtomobilov podjetja M-Sport.

Močno prisotnost na vozilu imata tudi že uveljavljena partnerja Castrol in Michelin, prav tako tudi pomembni poslovni partnerji, katerih zavezanost je bila ključna za nadaljnjo prisotnost Cumbrijske ekipe na svetovnem prvenstvu v reliju FIA WRC.

Generalni direktor Malcolm Wilson OBE je dejal: “Leto 2019 bo pomembno leto za M-Sport, kar se odraža v novi podobi. Čakajo nas številni novi projekti, vključno z uvedbo našega cenilnega centra (Evaluation Centre) in fantastično je videti preizkusno stezo, ki je ponosno prikazana na naši Ford Fiesti WRC – dva projekta, na katera sem izjemno ponosen združena v tem privlačnem novem dizajnu.”

“Podpora naših prijateljev in sodelavcev v podjetjih Ford, MS-RT, Castrol in Michelin je dobro zastopana, prav tako naši cenjeni poslovni partnerji in rad bi izkoristil priložnost, da se vsem zahvalim, saj brez njihove podpore preprosto ne bi mogli nadaljevati svetovnega prvenstva v reliju FIA WRC.”