Fordov zimski paket je nepogrešljiv

31. januarja 2019

Ogrevan volan, prednji sedeži in vetrobransko steklo bodo letošnjo zimo nujni pripomočki.

FOTO: Anže Petkovšek

Predstavljajte si hladno zimsko jutro, niti sonce še ni vstalo, po zraku poplesujejo snežinke, že z enim pogledom skozi okno pa lahko vidite, da je stekla vašega vozila objela ledena odeja. Čaka vas drgnjenje stekla s strgalom, počasno taljenje s prezračevalnim sistemom, vožnja v hladnem vozilu – ali pa Fordov zimski paket, ki mu boste hvaležni vsakič, ko se usedete v avto.

Zimski paket vključuje ogrevan volan, ogrevane prednje sedeže in tehnologijo za ogrevanje vetrobranskega stekla, »čudežno tipko«, ki vetrobransko steklo v celoti odmrzne v dobrih dveh minutah ali skoraj 9x hitreje kot sicer*. In te dragocene minute lahko izkoristite za daljši spanec, dodaten požirek kave, jutranje crkljanje …

Uporaba grelnih nitk v vetrobranskem steklu ni le udobnejši, ampak tudi varnejši način odstranjevanja ledu z vetrobranskega stekla v primerjavi z uporabo strgala. Slednje ne le poškoduje steklo, pač pa lahko nenatančno očiščeno steklo povzroči tudi nevšečnosti v prometu.

Fordov zimski paket je nepogrešljiv

Letos pravo zimo še pričakujemo, do pusta, ki jo bo pregnal, pa nas brez dvoma čaka še kar nekaj zmrznjenih juter, zato sebi in svojemu vozilu čim prej olajšajte pot v službo.

Cena Fordovega zimskega paketa z vsemi tremi nepogrešljivimi tehnologijami dodatki je na voljo že od 390 € (cena za Fiesto).

* Glede na preizkus, ki so ga izvedli na uredništvu Zurnal24, 2. 2. 2015.