To je najbolj napreden snemalni stroj na svetu

09. novembra 2018

Fordov športni terenec se je pridružil snemalni floti specializiranega podjetja Pursuit Systems.

[Siol.net]

Novi močno posodobljeni in strašni Edge ST se bo pridružil BMW X5, Porscheju Cayenne Turbo in Mercedes-Benzu ML63 AMG.

V najtežjih pogojih narediti vrhunske posnetke

Tako kot preostali trije snemalni avtomobili je na Fordu Edge ST nameščen masiven snemalni žerjav, ki je nameščen na streho avtomobila. Impresiven kos snemalne opreme bo lahko nudil dodatne pogled in priskrbel boljše video posnetke, predvsem na račun snemalne glave. Če je moral posebej specializirani upravljalec stati na avtomobilu in ročno premikati položaj kamere in nosilne roke, je novi Edge ST opremljen z daljinsko vodeno stabilizirano glavo.

To je najbolj napreden snemalni stroj na svetu

450 kilogramov snemalne opreme prinaša določene izzive

Na snemalni avtomobil so namestili 450 kilogramov snemalne opreme, zato so morali pri predelavi spremeniti marsikateri element. Da so ohranili togost in vozniške zmogljivosti so pri Pursuit Systems za pomoč poprosili Ford. Skupaj so prišli do rešitve in na streho dodali dodatne ojačitve. Hkrati so v notranjost vgradili varnostno kletko in običajno vzmetenje zamenjali z zračnim vzmetenjem.

2,7-litrski prisilno polnjeni šestvaljnik so nekoliko navili, a pri Fordu ne razkrivajo končne številke. Serijsko ima Edge ST 250 kilovatov in 515 njutnmetrov navora, navor se preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša preko vseh štirih koles.

To je najbolj napreden snemalni stroj na svetu

Notranjost polna zaslonov

Kot se za vrhunsko snemalno vozilo spodobi je notranjost polna različnih video zaslonov. Razen armaturne plošče in sprednjih sedežev so odstranili preostalo potniško kabino, da so pridobili prostor za snemalno ekipo. Zunanjost so oblepili v mat črno barvo in s tem preprečili, da se snemalno vozilo ne vidi kot odboj v snemanem avtomobilu.

To je najbolj napreden snemalni stroj na svetu

Vir: Siol.net