Ford Evropa je imenoval direktorja električnih vozil

18. novembra 2018

Novo ustanovljena vloga podpira preoblikovanje poslovnega modela.

Steve Hood je danes postal direktor električnih vozil Ford Evropa (Electrified Vehicles, Ford of Europe). Gre za novo ustanovljen položaj, pri čemer bo Hood odgovoren za razvoj strategije, novih poslovnih modelov ter načrtovanje električnih vozil in storitev.

Ustanovitev te vloge podpira temeljno preoblikovanje Ford Europe, ki vključuje povišanje zgornje in spodnje meje na področju svojih vodilnih komercialnih vozil ter osredotočanje kapitala in sredstev podjetja na proizvode, segmente in storitve, ki ustvarjajo vodilne položaje in podpirajo dolgoročno dobičkonosnost.

Ford Evropa je imenoval direktorja električnih vozil

“Določitev predanega vodje električnih vozil v Evropi je ključno za naše preoblikovanje poslovanja v prihodnosti in tako v ekipi pozdravljamo Steva,” pravi Steven Armstrong, podpredsednik in predsednik skupine za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko pri Ford Motor Company. “Ker se trg elektrificiranih vozil povečuje, bo Steve tesno sodeloval z našo globalno ekipo Edison, s katero bodo v večjem obsegu ustvarjali vodilne električne rešitve, prilagojene evropskim kupcem.”

Na globalni ravni Ford do leta 2022 investira 11 milijard ameriških dolarjev v elektrificirana vozila, vključno s hibridnimi in vozili z električnimi akumulatorji. V Evropi se bo kmalu pričela proizvodnja Hybrid Wagon Mondeo, ki bo dopolnjevala obstoječ Mondeo Hybrid. Leta 2019 bodo pri Fordu Evropa začel uvajati 48-voltna hibridna vozila in proizvodnjo Transita Customa v različici PHEV. V letu 2020 pa bo Ford predstavil popolnoma električni SUV s pričakovanim razponom najmanj 300/480 km in še dve električni vozili.

Steve Hood bo deloval pod taktirko Armstronga in Teda Cannisa, svtovnega direktorja električnih vozil pri Fordu. Vodil bo integrirano in navzkrižno funkcionalno ekipo za električna vozila, ki jo bo v prihodnjih tednih še dopolnil. Pred tem je bil Hood od junija 2017 zaposlen kot podpredsednik za marketing, prodajo in storitve pri Changan Ford.

Od leta 1985, ko se je pridružil Fordu, je deloval v različnih vlogah, vključno z vlogo podpredsednika prodaje za Ford Asia Pacific (od septembra 2016 do junija 2017), med letoma 2015 do 2017 pa je predsednik in izvršni direktor Fordove britanske trgovske skupine TrustFord.

Kot del Ford Evropa je Hood od leta 2011 do 2014 zasedal položaj direktorja maloprodajne strategije in pozneje kot direktor prodaje, ki je odgovoren za razvoj strategij trgovskih mrež v Evropi in razvoj izkušenj z maloprodajnimi saloni za kupce Forda.