Zmaga na rallyu v Walesu Sebastienu Ogierju in Ford Fiesti

09. oktobra 2018

Z zmago na rallyu v Walesu je svetovni prvak postal najuspešnejši dirkač v zgodovini tega dogodka.

Francoz Sebastien Ogier, ki tudi letos tekmuje s svojo Fordovo Fiesto, je svojo peto zmago dosegel po čudovitem dvoboju v zadnji etapi skozi gozdove v severnem Walesu s Fincem Jari-Matti Latvala.

Ogierjevo upanje za naslov je viselo na nitki vse od petka zjutraj, ko je zaradi okvare v menjalniku Fieste pristal na osmem mestu, ampak se je kmalu spet zagrel za prva mesta, ko so tudi njegovi nasprotniki naleteli na nekaj težav.
Zmaga in tri bonus točke iz televizijske postaje Power Live so Francoza pred zadnjima dvema etapama pomaknili le na sedem točk za vodilnega Thierryja Neuvilla.

Neuville je sicer v Veliki Britaniji končal na petem mestu, kar je bilo vseeno presenetljivo po sobotnem zdrsu v blatni jarek. Ott Tänak za prvim mestom zaostaja 21 točk, potem ko je s Toyoto Yaris v soboto popoldan zdrsnil s prvega mesta zaradi okvare na vozilu.

»Bil je uspešen vikend in zelo težka bitka,« je dejal Ogier. »Toyota je bila zelo močna, Ott je imel ogromno prednost, preden je naletel na težave in tudi Jari-Matti je bil zelo močan. Nisem vedel, ali bom lahko v gozdu ostal spredaj, toda površina, kot je asfalt, mi zelo odgovarja in uspeli smo zmagati.«

Celoten prispevek v angleškem jeziku je dostopen tukaj >