Ob koncu poletne sezone v smučarskih skokih

16. oktobra 2018

Po uspešni poletni sezoni se slovenski smučarski skakalci optimistično podajajo v zimski tekmovalni del.

Minuli teden se je s tekmami poletne velike nagrade v Kllingenthalu zaključila poletna sezona v smučarskih skokih. Slovenski smučarski skakalci in skakalke so dosegli kar nekaj odličnih rezultatov in v zimsko sezono vstopajo z optimizmom ter željami po nadaljnjih odličnih rezultatih.

Ekipa v zimsko sezono odhaja v polni postavi kar sedmih tekmovalcev, saj je Žak Mogel skozi poletno sezono na tekmah celinskega pokala priskakal dodatno kvoto. Odlično so se odrezala tudi dekleta. Ema Klinec je v skupnem seštevku zasedla drugo mesto in pokazala, da se naše vražje Slovenke prebijajo na vrh. Stopničke so naši tekmovalci priskakali tudi na prvi mešani ekipni tekmi poletne velike nagrade, kjer so Ema Klinec, Jerneja Brecl, Jurij Tepeš in Robert Kranjec v Rusiji osvojili drugo mesto. V finalni seriji te tekme je Jerneja Brecl s 140 metri postavila ženski rekord naprave in uradno najdaljši izmerjeni skok v ženskih smučarskih skokih.

Ob koncu poletne sezone v smučarskih skokih

Poleg doseganja uspehov na tekmovanjih se je veliko kakovostnega dela opravilo tudi v klubih in društvih, kjer se rojevajo novi šampioni. Kar nekaj klubov je letos praznovalo obletnice, in sicer SSK Ihan 70 let delovanja, 50 let delovanja je obeležil NSK Tržič FMG in SSK Šmartno na Pohorju 40 let. Na Ljubnem ob Savinji, kjer potekajo tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih, so skakalnico prekrili s plastiko in tako omogočili, da se tam lahko treniralo tudi poleti.

Smučarska zveza, kot tudi celotna Slovenija, je tako izredno ponosna tudi na pridobitev Nordijskega svetovnega prvenstva. Na 51. kongresu FIS v Grčiji je namreč Mednarodna smučarska zveza organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva za leto 2023 zaupala Planici.

Slovenske reprezentance z novim vodstvom delujejo odlično. S pomlajeno ekipo je vzdušje prijetno, programi delujejo nemoteno, sanirane pa so bile tudi poškodbe Petra Prevca in Tilna Bartola, ki sta pripravljena na nove zimske izzive.

Pri Fordu z večletnim sodelovanjem kot zlati sponzor podpiramo Smučarsko zvezo Slovenije in bomo tudi letošnjo zimsko sezono skupaj navijali za naše junake zime.