Novi Ford GT Heritage Edition

13. septembra 2018

Fordov Ford GT Heritage Edition ob 50. obletnici njegove zmage v novi preobleki

Novi Ford GT Heritage Edition časti legendarnega Ford GT40 tako, da je združil najslavnejše barvne sheme v motošportih, ter mu dodal še nekaj ekskluzivnih dodatkov.

»Mnogi vidijo barvno shemo Gulf Oil, ki je sponzor legendarnega Ford GT40, kot najbolj prepoznavno v motošportih,« pravi Joe Hinrich, predsednik Fordovih globalnih operacij. »GT40 iz leta 1968 je hitro postal svetovna senzacija, potem, ko je štirikrat zapored na progi premagal svoje evropske tekmece in zato se ob 50. obletnici njegove zmage poklanjamo izvirniku z novo omejeno izdajo.«

GT 1968, med dirkaškimi navdušenci znan kot šasija št. 1075, je eden redkih avtomobilov, ki je dosegel več zaporednih zmag v 24 urah dirke Le Mans.

Prvič v zgodovini dodaten paket ponuja izpostavljene poudarke karbonskih vlaken za notranjost in zunanjost Forda GT Heritage Edition. Za leto 2019 bo paket vseboval grafiko številke 9 na pokrovu motorja in na vratih ter njen obris na notranjih panelih vrat. Za leto 2020 pa bo superšportni avto s številko 6 častil enak avtomobil, ki je s to številko leta 1969 osvojil dirko Le Mans.

Heritage Edition ima vidno ogrodje A-stebrov karbonskih vlaken in športno edinstvena 20-palčna aluminijasta platišča v enem samem kosu v visoko-sijoči temno nerjaveči barvi s črnimi maticami. Videz dopolnijo še oranžni dodatki in srebrno vzvratno ogledalo.

Sedeže, inštrumentalno ploščo, stebre, strop in volan ovija blago Ebony Alcantara. Kontrastni modri in oranžni šivi poudarijo sedeže in volan, skupaj z novim reliefom, ki ga je navdihnil prvotni GT 1968, zmagovalec v Le Mansu, kot tudi jasne in spolirane eloksirane pomične ročice.

Visoko-sijoč temno nerjaveči okraski poudarjajo instrumentalno ploščo, okvirje vrat in »okostje«, da zaokrožijo notranjost.

Podobno kot pri prejšnjih modelih, ki so slavili dediščino, Ford GT Heritage Edition vsebuje edinstveno zaporedno identifikacijsko tablico ter izpostavljene pragove vratnih karbonskih vlaken, zračnih regalov in sredinske konzole.

Novi Ford GT Heritage Edition

»Z veseljem sodelujemo s Fordom, da oživimo tematiko Gulf Forda GT Heritage Edition. Ford Marque je odigral pomembno vlogo pri ustvarjanju Gulfa v legendo avtomobilizma in motošporta in obratno,« poudarja Ravi Chawla, MD Gulf Oil Lubricants India Ltd. »Za vsako zmago Gulfa na Le Mansu se lahko zahvalimo Fordu in seveda Gulf-Fordu GT40, ki si je prislužil zadnji dve zmagi, Fordovih štirih zaporednih zmag na Le Mansu v obdobju 1966-1969. Kaj bi bilo torej bolj primerno, kot združitev obeh znamk pri ustvarjanju tega fantastičnega športnega avtomobila – sodobni naslednik neverjetnega Gulf-Forda GT40, ki je zavzel Le Mans in svetovni pokal.«

Preberi izvirno besedilo >