Novi Ford Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej

06. septembra 2018

Prostornejši Focus tudi za otroke, ki se vračajo v šolo dva centimetra višji

Ste vedeli, da povprečni šolar zraste šest centimetrov letno? In ko njihova stopnja rasti doseže vrhunec, lahko otroci v enem samem letu zrastejo kar za ogromnih 16 centimetrov … njihovi ‘raztezki’ pa lahko znašajo do pol centimetra v eni sami noči. To pomeni, da bodo nekateri šolarji na prvi šolski dan ob vstopu v družinski avto dva centimetra višji, kot so bili ob začetku poletnih počitnic.

Ena od znanstvenih raziskav je pokazala, da otroci med poletnimi počitnicami rastejo še hitreje kot običajno, saj so izpostavljeni manjšemu stresu. *

Povsem novi Ford Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej in tega bodo veseli tudi rastoči otroci, ki se jeseni vračajo v šolske razrede – čaka jih največ prostora v tem razredu vozil, saj je v primerjavi s predhodnikom prostor za kolena potnikov na zadnjih sedežih povečan za pet centimetrov.

Potnikom v zadnjem delu vozila je na voljo tudi šest centimetrov več prostora za ramena, bolj ravno dno ob srednjem sedežu pa omogoča udobnejše sedenje, zato bo zagotovo manj prepirov, kdo bo sedel v sredini.

“Nismo se zadovoljili s tem, da je v zadnjem delu našega povsem novega Forda Focusa več prostora kot doslej – naš cilj je bil občutek odprtosti in širine za velike in majhne potnike,” je povedal Glen Goold, Fordov glavni programski inženir za model Focus. “Stranska okna se raztezajo dlje nazaj, da imajo potniki neoviran razgled, na voljo pa je tudi panoramsko strešno okno, ki notranjost preplavi s svetlobo za nadvse zračen občutek.”

Povsem novi Ford Focus zagotavlja več prostora, sloga in naprednih tehnologij za vožnjo s srednje velikim družinskim avtomobilom kot kadarkoli doslej – uvaja pa tudi funkcije, ki vozniku pomagajo olajšati vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, omogočajo jasnejši pregled pri vožnji v mraku, zagotavljajo preprosto parkiranje z dolgim pritiskom na gumb in pomagajo preprečiti trčenja.

Nova tehnologija z vgrajenim modemom FordPass Connect v Focusu vozilo celo spremeni v mobilno dostopno točko Wi-Fi, s katero se lahko poveže do 10 naprav.

Fordovi trgovci v Evropi že sprejemajo naročila: na voljo so elegantni Focus Titanium, športni Focus ST-Line in prestižni Focus Vignale v različicah s petimi vrati in kot karavan, povsem novi ‘crossover’ Focus Active, zasnovan po navdihu športnih terencev, pa prihaja v drugi polovici letošnjega leta.

# # #
*http://www.abc.net.au/news/2017-01-30/kids-grow-taller-in-holidays-than-school-term-says-scientist/8222994
FordPass Connect je na voljo za doplačilo. Povezava vgrajenega modema bo vzpostavljena ob dobavi vozila. Sami lahko omogočite ali onemogočite izmenjavo določenih podatkov. Tehnologija bo na izbranih trgih na voljo v letu 2018, v ostalih državah uvoznicah pa v letu 2019.
Dostopna točka Wi-Fi (do 4G) vključuje brezplačno poskusno obdobje z brezžičnim prenosom podatkov, ki se začne ob aktiviranju in se zaključi po treh mesecih ali ob prenosu 3 GB podatkov, kar nastopi prej. Po tem je potrebna naročnina pri ponudniku Vodafone; glejte njihovo spletno stran s podrobnostmi o podatkovnih paketih. Za uporabo vgrajene dostopne točke Wi-Fi mora biti Fordovo vozilo modelnega leta 2018 opremljeno z ustrezno strojno opremo, zagotovljena pa mora biti tudi naročnina za prenos podatkov. Ponekod prenos podatkov in izvajanje storitev nista na voljo, veljajo pa pogoji in določila vaše naročnine, vključno z navedenimi stroški za prenos sporočil in podatkov.