Ford na dogodku Gamescom predstavlja nov športni avto

10. avgusta 2018

Ultra-realni 4D-simulator za preizkus izjemne moči

Pripravite se na trk dejanskega in navideznega sveta na dogodku Gamescom, kjer bo Ford predstavil novo športno vozilo – za voznike in navdušence nad igrami.

Prvo vozilo, ki na trg prihaja s predstavitvijo na največjem dogodku s področja računalniških in video iger v Evropi – ta poteka od 21. do 25. avgusta v Kölnu –, obeta obilico zabave pri vožnji na asfaltu in na terenu. Vključeno bo tudi v prihajajočo video igro, v kateri ga bodo lahko igralci na virtualnih dirkališčih pognali do skrajnih meja.

Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora v dvorani 8 lahko preizkusijo svoje vozniške veščine z osmimi simulatorji dirkalnikov in posebnim 4D-simulatorjem vožnje, ki je posebej izdelan za ta dogodek, nudi pa najbližji približek dejanske izkušnje vožnje s športnim vozilom.

Vsi obiskovalci dogodka, ki bodo postavili rekorden čas posameznega dneva, bodo nagrajeni s potovanjem v Veliko Britanijo, kjer bodo preživeli dan z ekipo M-Sport Ford World Rally Team.

Z več kot 355.000 obiskovalci in 919 razstavljavci je Gamescom osrednji dogodek industrije računalniških in video iger v Evropi. Na preteklih dogodkih je Ford Focusa RS odel v posebno ‘opravo’ Forza, se zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov (GUINNESS WORLD RECORDS™) z najdaljšim video-maratonom dirkaške igre, v katerem so z virtualnim Fordom GT 48 ur dirkali po legendarni progi v Le Mansu in igričarjem ponudil možnost, da osvojijo izkušnjo vožnje s pravim Focusom RS na dirkališču pod mentorstvom Fordovega dirkača Harryja Tincknella.

V Kölnu je že od leta 1930 sedež Forda v Nemčiji, od leta 1998 pa je tu sedež Forda Evropa. V podjetju je zaposlenih več kot 18.000 prebivalcev te regije. S proizvodne linije v Kölnu je od leta 1979 zapeljalo skoraj devet milijonov Fiest.