Fiesta ST in Elfyin Evens na izjemni cesti v rudniku

23. julija 2018

400 m pod površjem

Nov film, posnet na osupljivem kraju – 400 metrov pod površjem v enem največjih evropskih rudnikov soli – kaže, kako zmogljiva je nova Ford Fiesta ST.

Na skriti lokaciji posneta Fiesta ST z voznikom Svetovnega prvenstva v reliju Elfynom Evansom za volanom drzno obvladuje okolico. Zvok 1,5-litrskega motorja EcoBoost z 200 KM ojača naravna okolica, ko se z veliko hitrostjo spušča skozi ozek vstopni predor.

“Sol je dejansko podobna kamenčkom in prahu na makadamu, le da je – posebej pri uporabi cestnih pnevmatik – še bolj spolzka, če povem po pravici,” je povedal Evans. “Na začetku pričakuješ, da bo klavstrofobično, a je prav nasprotno – to je izjemen kraj za resnično uživanje z novo Fiesto ST.”

Fordova serija Najzanimivejše ceste v Evropi (Europe’s Greatest Driving Roads) prikazuje Fordove športne modele – med junaki serije so tudi Ford GT, Ford Focus RS in Ford Mustang kabriolet – v nekaterih najbolj osupljivih okoljih na našem planetu, od polarnega kroga na Norveškem do sončnih pobočij Majorke. Doslej so bila vsa prizorišča nad površjem.

Ford je izbral skriti rudnik za novi televizijski oglas ‘Undertrack’, v katerem avto pokaže, kaj zmore v 60-kilometrskem omrežju predorov, kjer je temperatura konstantnih 16 stopinj, zaradi varnosti pa je ob upoštevanju strogih rudniških pravil lahko tri dni snemala samo minimalna ekipa.

Oglejte si posnetek Fieste ST v rudniku: https://youtu.be/tI6xLRwr_hA

Oglejte si oglas ‘Undertrack’: https://youtu.be/6HuAHLToqvg

“Dramatičnost predorov in možnost prikaza zmogljivosti Fieste ST na povsem drugačni površini sta bila odločilna dejavnika za izbiro te edinstvene lokacije,” je povedal Leo Roeks, direktor oddelka Ford Performance. “To ni tipično dirkališče, a kljub temu smo lahko izkoristili ves potencial tega odličnega avtomobila.”

Te o novi Ford Fiesti ST zanima še več. Klikni.

Bi rad novo Ford Fiesto zapeljal tudi sam? Prijavi se na testno vožnjo.