Številne pesmi so nastale v avtu

31. maja 2018

BQL in Ford Ka+

BESEDILO MoJcA OcvirK, FOTO Raay Music

Anej Piletič, mlajši član zasedbe BQL, je pred kratkim postal mladi voznik. Ujeli smo ga med številnimi glasbenimi in študijskimi obveznostmi ter ga vprašali, kako je vozniško dovoljenje vplivalo nanj in na njegovo življenje, pa tudi, kaj z bratom rokom načrtujeta letošnje poletje.

Jeseni si opravil vozniški izpit. Kako se je tvoje življenje spremenilo od takrat?

Predvsem mi ni treba več gledati voznih redov za avtobuse in prosjačiti staršev ali Roka, da me kam peljejo, in končno se počutim ‘svobodnega’. Zgodi se tudi obratno in Roka prosjačim, ali lahko jaz peljem na nastop, in ne on. Sploh ne vem, kako sem zdržal brez izpita.

Kam se največkrat odpraviš?

Zelo preprosto: v šolo in nazaj domov. Ta relacija me malo jezi, ker lahko v vsako smer v avtu poslušam le eno pesem. (smeh)

Kam pa bi se najraje odpeljal?

Moja fantazija je, da bi šel po cestah, kot je Route 66 v ZDA, s kabrioletom, kjer bi bila res le jaz in moj avto. Kaj je namreč boljšega kot cesta brez gneče?

Kakšen voznik si?

Zelo miren in ne vozim rad prehitro, ker vem, da nisem frajer, če vozim tako. Kakorkoli, tudi če bi hotel tako voziti, mi koroške ceste tega ne dopuščajo najbolj. (smeh)

Številne pesmi so nastale v avtu

Rad voziš? Kaj ti je pri vožnji všeč?

Zadnje čase mi je vožnja poleg glasbe najljubša aktivnost. Dejansko se razveselim, če imava z Rokom nastop na lokaciji, do katere se morava voziti dalj časa. Večino odločitev sprejmeva med vožnjo. Tudi pesmi so nastale v avtu.

Ob tem poslušaš glasbo ali ti bolj ustreza tišina?

Brez glasbe sploh ne bi mogel voziti … Verjetno sopotnike to malo moti, ker imam med tem, ko vozim, pogosto karaoke. (smeh)

Si svoje vozne sposobnosti že preizkusil na kakšnem poligonu, dirkališču ali kartingu?
Kako ti je šlo?

Na kartingu s prijatelji, preden sem opravil izpit. Rad bi rekel, da sem bil prvi, ko smo dirkali, ampak bi se zlagal. (smeh)

Kakšne načrte ima zasedba BQL letos? Lahko v kratkem pričakujemo kakšen komad tudi na temo vožnje daleč, daleč?

Vedno sva rada ovita v tančico skrivnosti. (smeh) Lahko pa poveva, da pripravljamo turnejo samostojnih koncertov po Sloveniji ob zaključku šolskega leta na začetku poletja in seveda kakšno poletno pesem, ki najverjetneje ne bo na temo vožnje daleč, daleč, bo pa skoraj zagotovo napisana med vožnjo daleč, daleč. (smeh)

Številne pesmi so nastale v avtu