Pomladni družinski oddih @Nina potuje

22. aprila 2018

Družinski izlet na Malem Lošinju s Ford Kugo

Družina Nine Kogej, popotniške blogerke, ki svoje prigode blizu in daleč v slovenščini in angleščini že vrsto let objavlja pod imenom Nina potuje oz. travels, se je med velikonočnimi prazniki s Fordovo Kugo odpravila na oddih na bližnji Mali Lošinj na Hrvaškem.

Ker so vajeni poti takorekoč na drugo stran sveta, se jim severni hrvaški otoki zdijo tako zelo blizu. Gledano v svetovnem merilu Hrvaška pa velja za odlično popotniško destinacijo, kjer tujci obožujejo »island hopping« oziroma skakanje iz otočka na otok. Mali Lošinj pa velja tudi za naravno zdravilišče pri pljučnih boleznih, zato se je mlada družina odpravila prav tja, saj ima njihov najmlajši član precej težav s tem.

Aktivna družina si je štiri dni bivanja popestrila z obilo potepanja naokoli in se na lastne oči prepričala, kako čudovito je tam. Od dolgih sprehodov po čudoviti promenadi ob morju mimo barvitih starih hiš, ki so jih nagradili z dobro kavo in igranjem. Sicer pa ves Lošinj, skupaj z okoliškimi otoki, ponuja več kot 220 kilometrov urejenih kolesarskih in pešpoti, med katerimi jih ogromno poteka tik ob obali, vsi pa navdušijo z osupljivimi razgledi. Otok lahko spoznate tudi z morja s kajakom, supom ali na izletu z ladjico, ko lahko ugledate celo delfine.

Pomladni družinski oddih @Nina potuje

Ninino družinico je navdušil Veli Lošinj. “Njegova majhnost, strnjenost in simpatičnost nama je bila takoj všeč, tako da ga nikar ne spreglejte, ko boste kje v bližini. Če ste nastanjeni v Čikatu ali v Malem Lošinju, priporočava kar obalno pešpot, ki vas pripelje v samo središče Veli Lošinja,” priporoča Nina. V štirih dneh si zaradi obilice možnosti, ki jih otok ponuja, niso mogli ogledati vsega, kar so si želeli: “Ostalo nam je namreč še veliko neprehojenih poti, ki poskrbijo tako za dušo, kot telo,” je povzela Nina.

Na Mali Lošinj so se odpravili s Fordovo Kugo. “Čeprav na našem štiridnevnem raziskovanju nismo pretirano šparali avta, kar pomeni, da smo ga vozili tako po avtocesti, makadamu kot tudi po mestu, pa vendarle nismo presegli povprečne porabe 7 l/100 km. Tudi prtljažnik je bil za nas tri dovolj – res pa je, da smo ga povsem napolnili s prtljago: dva nahrbtnika z oblačili – eden zame, eden za Simona, ena manjša Renova potovalka, en nosilni nahrbtnik za Rena ter dve vreči s hrano in pijačo. Voziček – marelo pa smo dali za sovoznikov sedež”, je povzela Nina.

Pomladni družinski oddih @Nina potuje

Kako se odpraviti na Lošinj, kje prenočevati, kaj početi in obiskati ter ostala priporočila pa si preberite na Nininem blogu >

Preizkusi Kugo tudi ti! >>