Novi EcoSport vabi na dogodivščine

22. aprila 2018

Novi Ford EcoSport funkcionalnost robatega SUV-a uspešno združuje s praktičnostjo mestnega avta.

Ana Bucik, ena izmed trenutnih najboljših slovenskih smučark, ni hitra samo na snežnih progah, temveč rada dinamično, a varno, vozi tudi na cestah. Zimske radosti poleti zamenja z morjem in dobro družbo, tistega nekaj prostega časa, ki ga ima na voljo, pa rada preživlja aktivno. Pri tem se zanaša na Fordov novi SUV EcoSport, ki je oblikovan za mestno džunglo, a ustvarjen, da iz nje tudi pobegne.

V času zimske sezone Ana takorekoč nima prostega časa. “Tekom meseca sem doma pet dni, ko predvsem počivam in nabiram energijo, najraje v družbi najdražjih.” Sredi aprila, ko se tekmovalna sezona in preizkušanje opreme za prihodnjo sezono zaključi, pa si za dober mesec lahko privoščim nekaj odklopa, ki ga rada preživljam aktivno. “Rada imam športe, v katerih se lahko družim s prijatelji, na primer odbojko in tenis, pogosto pa si ‘privoščim’ tek samo zase.”

“Raje izberem morje kot hribe, saj imam teh dovolj v drugih dveh tretjinah leta.” Namreč, po poletnih kondicijskih pripravah doma in na skupnih pripravah z ostalo ekipo se avgusta že odpravijo na smučarske priprave v Argentino, ko so treningi že intenzivni. Nato pa se takorekoč že začnejo tekmovanja po vsem svetu. “Zato maja rada pobegnem na morje ali popotovanje v tople kraje.”

Novi EcoSport vabi na dogodivščine

Ob vseh športnih in sponzorskih obveznostih pa Ana še študira, pri čemer si lahko izpite datumsko prilagaja glede na sezono. Tako jih navadno opravlja ravno zgodaj poleti in kakšnega še, ko se vrne s priprav v Argentini. Za vse to ji ob strani stoji Fordov novi SUV EcoSport.

Robusten, a eleganten, z visokim položajem sedeža z dobrim pregledom, ki jo z inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD pripelje do dogodivščin na morju in v naravi, pa tudi do treningov, opravkov in številnih obveznosti. S Fordovimi izjemnimi tehnologijami za udobno, varno in navdihujočo vozno izkušnjo, sistemom SYNC 3 za povezovanje s pametnimi napravami in vrhunskim zvokom B&O PLAY uživa v vožnji v najvišjem avtomobilu v svojem razredu.

Novi Ford EcoSport funkcionalnost robatega SUV-a uspešno združuje s praktičnostjo mestnega avta. Prvič je na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom za boljši oprijem na asfaltu in brezpotjih, kot prvi pa je na voljo s povsem novim zmogljivim in varčnim 1,5-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue s 125 KM in optimalnejšimi izpusti CO2.*

Novi EcoSport vabi na dogodivščine

Edinstvene poteze z osebnim pečatom

Tudi novi EcoSport ima značilne drzne in dinamične poteze športnih Fordovih terencev Kuge in Edgea. Njegova robata in obenem elegantna zunanjost poleg 12 drznih barvah zunanjosti nudi še več možnosti za osebni pečat, vključno s kontrastno barvo strehe. Pogled s sprednje strani pritegnejo nova velika trapezoidna maska pred motorjem in značilni oglati žarometi, ki so na voljo tudi v ksenonski izvedbi in vključujejo elegantne dnevne luči LED. Oblika zadnjega odbijača in zadnjih luči je čistejša in bolj izklesana, nova 17- in 18-pačna platišča iz zlitine v različnih izvedbah pa dopolnjujejo robati športni značaj. Izberemo lahko tudi rezervno kolo, nameščeno na prtljažna vrata.

Notranjost po meri uporabnika

EcoSport s prefinjeno notranjostjo, ki je osredotočena na uporabnika, je ergonomsko zasnovana za preprosto upravljanje, ima manj gumbov in novo sredinsko konzolo. Novi sedeži so optimalno prilagojeni za udobje potnikov, na voljo so celo z delno usnjenim oblazinjenjem. V novo sredinsko konzolo je vgrajen preklopni in vzdolžno nastavljiv naslon za roke s predalom, v katerega je možno spraviti tablični računalnik ali prigrizke. V notranjosti je tudi veliko dovršenih rešitev za shranjevanje, kot je novo nastavljivo dno prtljažnika s skritim predalom.

Novi EcoSport vabi na dogodivščine

Koncertna dvorana na štirih kolesih

Fordovo pregovorno znano izjemno doživetje lahkotne vožnje njihovih vozil pri EcoSportu dopolnjuje še novi zvočni sistem B&O PLAY, ki poskrbi za vrhunsko zvočno izkušnjo. Sistem je posebej umerjen za uporabo v EcoSportu in vključuje deset zvočnikov, med katerimi sta tudi basovski zvočnik (subwoofer) v prtljažniku in srednjetonski zvočnik v sredini armaturne plošče, deluje pa z najnovejšim ojačevalnikom z digitalnim procesiranjem zvoka za natančno in uravnoteženo zvočno sliko, na voljo pa je tudi prostorski zvok.

Zmogljiv in varčen

Novi EcoSport za optimalno vozno izkušnjo skrbi tudi s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom. Ta tehnologija je na voljo v kombinaciji s povsem novim 1,5-litrskim dizelskim motorjem Ford EcoBlue s 125 KM in 300 Nm navora ter šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

 

Fordov inteligentni štirikolesni pogon (AWD) stalno meri oprijem pnevmatik na cestišču in lahko v manj kot 20 milisekundah – torej dvajsetkrat hitreje od enega pomežika z očmi – navor med sprednjimi in zadnjimi kolesi porazdeli v razmerju do 50:50. Sistem zagotavlja brezhiben prenos navora vsem štirim kolesom, da tako omogoči optimalno vodenje in oprijem, še posebej na spolzkih cestiščih. Na slovenskem trgu bo na voljo kasneje v 2018.

Tehnologije za večjo varnost in udobje

Odlično Fordovo vozno dinamiko lahkotne vožnje z obilo užitka dopolnjujejo številne napredne tehnologije. Fordov dovršeni sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, ki je združljiv z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™, podpira EcoSportov lebdeči 8- ali 6,5-palčni barvni zaslon na dotik.

Novi EcoSport vabi na dogodivščine

EcoSport je prvič na voljo s tempomatom z nastavljivim omejevalnikom hitrosti in vzvratno kamero za preprostejše in varnejše parkiranje. Priročne tehnologije za večjo varnost in udobje obsegajo možnost samodejnega vklopa žarometov in brisalcev s tipalom dežja, ogrevan volanski obroč, samodejno elektronska klimatska naprava, ogrevane električno-preklopni zunanji ogledali, Fordov sistem informacij o mrtvih kotih, ki voznika opozori na bližanje vozil, ter serijski nadzor nagibanja in stabilnosti, ki vozniku pomaga ohraniti nadzor s prilagoditvijo navora motorja in zaviranjem. Kar je nadvse priročna funkcija pozimi na ledenih cestah in tudi, ko se lotevamo dogodivščin na terenu in stranpoteh.

Zapeljite ga na testno vožnjo! >>