MRT poskrbi za zabavnejšo vožnjo z Mustangom

20. marca 2018

Uporaba magnetoreološke tekočine (MRT) novemu Fordu Mustangu pomaga zagotoviti še boljšo vozno izkušnjo.

Pri amputaciji noge nad kolenom magnetoreološka tekočina (MRT) izboljša umetno koleno, da bolje ublaži sunke – in mu omogoča hitrejši odziv po pristanku z veliko silo. Uporaba MRT v blažilnikih oziroma amortizerjih Mustangovega vzmetenja MagneRide®pa poskrbi za dodatno zabavo z uglajeno in prefinjeno vožnjo.

Tipala v blažilnikih Mustanovega vzmetenja ves čas spremljajo stanje na cestišču, elektromagneti pa nadzirajo železne delce v olju, s katerim so napolnjeni blažilniki. Magnetno polje se samodejno prilagaja tisočkrat v sekundi in pri tem z razvrščanjem delcev v posameznih blažilnikih poskrbi, da so le-ti trši pri ostrem zavijanju ali mehkejši za udobnejše ‘križarjenje’ z enakomerno hitrostjo.

“Športniki tekmujejo v ekstremno izzivalnih pogojih, kjer je vse odvisno od nadzora. Podobno pri Mustangu vzmetenje MagneRide® vozniku sproti pomaga pri odzivu na spreminjanje pogojev z zagotavljanjem ustrezne nastavitve za vsako situacijo,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa.

Še bolj aerodinamičen, hitrejši in tehnološko naprednejši novi Ford Mustang z dovršenim športnim oblikovanjem je na voljo s 5,0-litrskim Fordovim motorjem V8, ki razvije moč 450 KM, in pospeši od 0 do 100 km/h v 4,3 sekunde.

# # #

MagneRide® je kot blagovna znamka zaščitena tehnologija skupine BWI Group