Ford Mondeo ST-Line AWD in Tourneo Custom v floti ekipe Team Sky

22. januarja 2018

Ekipa Team Sky z novimi okrepitvami.

Po uspešni sezoni, kronani s številnimi zmagami – vključno z zmagoslavjem na prestižni dirki Tour de France – in z uvrstitvijo na prvo mesto v kolesarski svetovni turneji ob zaključku leta, je ekipa Team Sky odločena, da zgodovinsko leto 2017 še izboljša. Da bo ekipa Team Sky ohranila prednost pred zasledovalci, je voznemu parku podpornih vozil dodal karavane Ford Mondeo ST-Line z inteligentnim štirikolesnim pogonom (AWD) in nove kombije za prevoz oseb Tourneo Custom s prilagodljivo razporeditvijo sedežev.

V voznem parku so tudi S-MAX AWD, Edge in Transit, ki jih ekipa Team Sky uporablja od sklenitve partnerstva v začetku leta 2016. Od takrat je ekipa zabeležila 73 zmag, avtomobili pa so med dirkami prevozili več kot 80.000 kilometrov, kar ustreza dvema vožnjama okrog sveta.

Vsa vozila bodo opremljena z najnovejšimi oznakami 2018 Team Sky z legendarno modro črto v sredini in ‘podatkovnim vzorcem’ z vsemi zmagami ekipe Team Sky, posodobljenimi z zmagami v letu 2017. Uvedba nove bele proge vzdolž boka vozila odraža belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

“Ponosni smo, da lahko s svojim strokovnim znanjem na štirih kolesih ponovno podpremo Team Sky pri osvajanju novih uspehov na dveh kolesih,” pravi Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Ekipa potrebuje zanesljiva vozila, ki zagotavljajo izjemno vozno dinamiko in lahko prepeljejo veliko opreme – in za to poskrbimo mi.”

Kot ključna podporna vozila, ki sledijo kolesarjem, morajo karavani Mondeo ST-Line AWD obvladati izzivalne ceste in vremenske pogoje ter prepeljati do 400 kilogramov dodatne teže, vključno z nadomestnimi kolesi in obročniki, bidoni s pijačo, orodjem in celo velikimi hladilnimi torbami.

Prenovljeni Tourneo Custom navduši s povsem novo vrhunsko notranjostjo. Nekaj posebnega v tem segmentu je šest individualnih sedežev v zadnjem delu vozila, ki jih je možno postaviti v konferenčno razporeditev. S prilagajanjem sedežev je kolesarjem med potovanji na dirke in z njih na voljo več udobja. Tako so bolje pripravljeni na nove napore in hitreje premagajo utrujenost po prevoženih etapah ali dirkah.

“Ford je podjetje, ki se obvladovanja izzivov loteva na enak način kot ekipa Team Sky. Fordova vozila imajo pomembno vlogo v ekipi Team Sky, Ford pa je z znanjem in podporo postal neločljivi del našega moštva,” je povedal sir David Brailsford, glavni direktor ekipe Team Sky. “Veselimo se novih uspehov v letu 2018 in navdušeno vstopamo v sezono v partnerskem sodelovanju s Fordom.”

Tekmovalna kolesarska sezona 2018 se je začela z dirko v deželi kengurujev . Tour Down Under v Avstraliji se je končala 21. januarja. Ford bo uradni partner ekipe Team Sky z oskrbo vozil vse do konca leta 2019.