Pisarna za pametne inovacije na področju mobilnosti

20. oktobra 2017

Ford Smart Mobility Innovation Office

Fordov predsednik in izvršni direktor Jim Hackett je v Londonu odprl pisarno za pametne inovacije na področju mobilnosti – Ford Smart Mobility Innovation Office, ki se bo osredotočala na razvoj tehnologij za pametno mobilnost v bližnji prihodnosti in pri tem upoštevala specifične zahteve evropskih mest.

Nova pisarna bo izbrani ekipi Fordovih specialistov, ki jo vodi direktorica za pametno mobilnost Sarah-Jayne Williams, omogočala preprost dostop do najboljših podjetij digitalnega sveta, vodilnih akademskih ustanov, dinamičnih zagonskih podjetij in obstoječih partnerjev. Ford nadaljuje s projekti, s katerimi v sodelovanju s predstavniki mesta pomaga izboljšati kakovost zraka, olajšati prometne zastoje in zagotoviti večjo mobilnost prebivalcem Londona. Pisarna v Londonu Fordu zagotavlja neposredno prisotnost v bližini izvajanja projektov, kot je poskusna uvedba priklopnih hibridov Transit proti koncu letošnjega leta.

“London ni le eno največjih evropskih mega-mest, s svojo odprtostjo do novih idej in novih partnerjev je tudi eno najnaprednejših, zato uspešno sodelujemo pri ustvarjanju pametnih vozil za pameten svet,” je povedal Hackett. “Here East je z možganskim trustom izjemno nadarjenih posameznikov in raznovrstnimi zagonskimi podjetij, pridruženimi inovativnemu središču Plextal, odlična lokacija za Fordovo evropsko vozlišče pametne mobilnosti.”

V sklopu kampusa že deluje univerza Loughborough, eden Fordovih najpomembnejših in najdolgotrajnejših britanskih univerzitetnih raziskovalnih partnerjev, prav tako je tam Center za napredne pogone (Advanced Propulsion Centre – APC), s katerim je Ford sodeloval pri raziskavah pogonskih sklopov, vključno z razvojem letošnjih priklopnih hibridov Transit.

Nova londonska pisarna se kot tretja pridružuje obstoječima pisarnama za pametno mobilnost v Dearbornu in Palo Altu ter dopolnjuje Fordovo globalno omrežje raziskovalnih in inovacijskih središč, med katerimi je tudi RIC Aachen v Nemčiji.