Nova Ford Fiesta v Sloveniji – kakšni so njeni aduti?

25. avgusta 2017

[Siol.net]

Fiesta spada v svetovnem merilu med najbolj prodajana vozila, saj je v 41 letih prepričala kar 18 milijonov kupcev. Za nadaljevanje uspešne poti je Ford pripravil štiri nove različice, ki fiesto predstavljajo v športni, elegantni in celo prestižni luči. Po uvedbi modela Ka+ zdaj Fiesta ni več najmanjši avtomobil in se zato tako dimenzijsko kot kakovostno pozicionira nekoliko višje kot do zdaj.

Vstopni model predstavlja trivratna Fiesta, več kupcev pa bo izbralo pet vrat. Cenovna razlika med obema je slabih 300 evrov.

Poleg osnovnih različic trend in style so na voljo elegantni Titanium, športni ST-line in prestižni Vignale.

V spodnjem razredu je več zanimanja za bencinsko ponudbo. Ta obsega atmosferska motorja 1.1 (70 in 85 konjev) in prisilno polnjena 1.0 (100 in 125 konjev). Dizelska motorja 1.5 razvijata moč 100 oziroma 120 konjev.

Petvratna Fiesta trend samo za manj zahtevne

Namesto po osnovni petrvatni Fiesti trend (11.020 evrov) bo več zanimanja za 1.500 evrov dražjo opremo style s klimatsko napravo, tempomatom, stikali na volanu, parkirnimi senzorji, električno pomičnimi ogledali, meglenkami … zraven sodi tudi sistem Sync 3 s 6,5 palčnim barvnim zaslonom na dotik, povezava Bluetooth, zdržljivost s telefonom …

Opremo trend nadgrajujeta tudi ST-line in Titanium

Seveda na različna načina, prvi v športno, drugi pa v elegantno smer. Obema opremama so skupni radarski tempomat, kolutne zavore tudi zadaj in poleg manjših podrobnosti še meglenki.

ST-line (od 15.770 evrov naprej) posebej dodaja zagon brez ključa, športno vzmetenje, športni zadnji odbijač, 17-palčna lita platišča, športna sprednja sedeža, ST-line volanski obroč … Titanium (od 14.560 evrov naprej) spoznamo po LED dnevnih in zadnjih lučeh, 16-palčnih litih platiščih in dodatki v notranjosti.

Asistenčne funkcije iz višjih razredov

Nova Fiesta prinaša razredno napredne tehnologije za več varnosti, udobja in uporabnosti. Opremljena je lahko z dvema kamerama, tremi radarji in senzorji, ki pokrivajo celotno okolico vozila, ključem s funkcijo MyKey … Fiesta zaznava vozila pred seboj na razdalji do 130 metrov, pešce pa zaznava po novem tudi ponoči. Med samodejnim parkiranjem pri majhni hitrosti zna tudi samostojno ustaviti.

»Fun to drive«

Kot smo že zapisali med prvo vožnjo na mednarodni predstavitvi Fieste, je novinka pridobila nekatere lastnosti, ki hkrati s povečano varnostjo zagotavljajo tudi več športne zabave med vožnjo. Kot vsak nov model se tudi Fiesta pohvali z izboljšano trdnostjo karoserije, zavorna pot pa naj bi se skrajšala za celih osem odstotkov.

Fiesta je opremljena z novim menjalnikom, poskrbljeno je za boljšo izboljšano izolacijo in manj tresljajev, posvetili so se tudi zvočni kulisi. Pri uvozniku hvalijo na otip prijetnejše materiale in 50-odstotno zmanjšanje števila stikal pred voznikom. Med številno dodatno opremo omenimo vrhunski zvočni sistem B&O, Fiestin razvedrilno komunikacijski sistem Sync 3 in morda še možnost naročila panoramske strehe. Kot posebnost še navrzimo, da so potnikom namenili dvajset odstotkov manj potrebne sile za zapiranje vrat. Tako kaže, da nas za preverjanje na testu čaka kar veliko dela …

Preberi celoten prispevek >

Vir: Siol.net