Vsakih 68 sekund s proizvodnih trakov zapelje nova Ford Fiesta

19. maja 2017

Fiesta nove generacije bo kmalu na voljo tudi za slovenske kupce, zato so v nemški tovarni zaposleni pošteno zavihali rokave.

Tovarna, ki obratuje že od leta 1931 in v njej trenutno dela nekaj več kot 4000 ljudi, od vsega začetka rojstva Fieste leta 1976 skrbi za njeno proizvodnjo. Za posodobitev tovarne je Ford investiral skoraj 300 milijonov evrov in jo s tem postavil na zemljevid najbolj učinkovitih tovarn daleč naokrog. Nenazadnje o tem priča tudi podatek, da iz proizvodnih trakov vsakih 68 sekund zaposleni pospremijo nov primerek Fieste.Vsakih 68 sekund s proizvodnih trakov zapelje nova Ford Fiesta

“Ljubek, zabaven in športen značaj tega legendarnega majhnega avta smo ponesli na naslednjo raven ter poskrbeli za največjo izbiro različic doslej, opremili pa smo jo z naprednimi tehnologijami in funkcijami, o katerih so lahko kupci majhnih avtov še pred nekaj leti samo sanjali,” je povedal Jim Farley, izvršni podpredsednik družbe Ford Motor Company in predsednik za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko.

Fiesta poudarja Fordovo strategijo izpeljank, saj bo v naslednjih mesecih po vsej Evropi na voljo v športni izvedbi ST-Line, dovršenih različicah Vignale in Titanium, naslednje leto pa se jim bosta pridružila še ‘crossover’ Fiesta Active in Fiesta ST.

Vir: Avtomanija.com