Ford Puma s petimi zvezdicami za varnost Euro NCAP

18. decembra 2019

Nova Ford Puma je osvojila priznanje za varnost s petimi zvezdicami organizacije Euro NCAP.

Nova Ford Puma se je danes pridružila modelom v Fordovi paleti, ki jim je neodvisna organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP podelila najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami.

Ford Puma, crossover z navdihom športnih terencev

je najvišjo oceno osvojila po novih, strožjih testnih protokolih, ki so jih uvedli leta 2018. Tako je Puma – vključno z različico Puma EcoBoost Hybrid –eden od osmih Fordovih modelov osebnih vozil, pri katerih je zagotavljanje varnosti za uporabnike potrjeno s petimi zvezdicami.

Organizacija Euro NCAP je Pumi podelila visoke ocene za zaščito odraslih in otrok – z maksimalnim številom točk pri trčenju v bočno oviro in še zahtevnejšem preskusu z bočnim trčenjem v drog. Pohvalili so tudi tehnologije, med katerimi so na voljo preprečevanje trčenja z aktivnim zaviranjem, inteligentni omejevalnik hitrosti in sistem za ohranjanje voznega pasu.

“Pomoč pri preprečevanju nezgod, zaščita družin v primeru trčenja ali zaviranje za preprečevanje sekundarnih nezgod – ekipa, ki je razvijala Pumo, je imela varnost ves čas v mislih.”     Joerg Beyer, izvršni direktor razvoja pri Fordu Evropa

Ključna dejstva o Ford Pumi na NCAP

  • Puma je pri testiranju s preskusnimi trčenji Euro NCAP dosegla 94 odstotkov za zaščito odraslih potnikov. 84 odstotkov za zaščito otrok v vozilu. 77 odstotkov za zaščito ranljivih udeležencev v prometu in 74 odstotkov za varnostne asistenčne funkcije;
  • Puma je osvojila maksimalnih 16 točk pri testiranju z bočnimi trčenji. 12 točk (maksimalno število) za namestitev otroških varnostnih sistemov;
  • Puma uporablja 12 ultrazvočnih senzorjev, 3 radarje in 2 kameri. Nameščeni so na vseh straneh vozila. S paleto tehnologij Ford Co-Pilot360 izboljšajo zaščito, vožnjo in parkiranje. Tako je vozna izkušnja še bolj udobna, manj zahtevna in varnejša.

Ford Puma

Nova Ford Puma

Nova Ford Puma uvaja napredno Fordovo blago hibridno tehnologijo za še varčnejšo porabo goriva. Z njo dopolnjuje največjo praktičnost v svojem razredu in privlačno oblikovanje kompaktnega crossoverja.

Fordova 48-voltna hibridna tehnologija EcoBoost zagotavlja odzivno zmogljivost ob optimalno varčni porabi goriva. Z dodatnim električnim navorom brezhibno oskrbuje trivaljni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki ga odlikuje nizko trenje, da razvije moč do 155 KM.

Med oblikovne poudarke sodijo značilni na blatnike postavljeni žarometi in športne linije. Skladna razmerja športnega terenca z večjim odmikom od tal zagotavljajo samozavestno vozno izkušnjo. Puma se ponaša z brezkompromisno prostornino prtljažnika 456 litrov, kar je največ v tem razredu. Več.

Ford Puma s petimi zvezdicami za varnost Euro NCAP

Poznate Euro NCAP?

Organizacija Euro NCAP je zasnovala sistem za ocenjevanje varnosti vozil s petimi zvezdicami, ki uporabnikom, njihovim družinam in podjetjem olajša primerjavo vozil. Pomaga jim poiskati najvarnejšo možnost glede na zahteve.

Varnostno oceno določijo s serijo preskusnih trčenj. Ti preskusi na poenostavljen način predstavljajo pomembne scenarije dejanske uporabe, pri katerih bi lahko prišlo do poškodb ali smrti potnikov v vozilu ali drugih udeležencev v prometu.

Število zvezdic odraža uspešnost vozila pri zaščiti med preskusnimi trčenji Euro NCAP. Nanjo pa vpliva tudi varnostna oprema, ki jo proizvajalec vozila nudi na posameznih trgih. Tako veliko število zvezdic ni le dokaz za odlično prestana testna trčenja, temveč obenem kaže, da je varnostna oprema testiranega modela že na voljo uporabnikom v Evropi.

Serijsko vgrajeni sistem za samodejno zaviranje v sili se je odlično izkazal pri vseh preskusih delovanja med vožnjo z manjšo hitrostjo, ko pride do številnih poškodb zaradi nihanja glave, saj je v vseh scenarijih uspel preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice.”   Euro NCAP

Ford Puma NCAP

Pregled Fordovih tehnologij za pomoč vozniku

  • Aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem znakov z omejitvijo hitrosti in sistemom za usmerjanje v sredino voznega pasu
  • Nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na prečni promet
  • Izboljšani aktivni parkirni pomočnik/aktivni parkirni pomočnik 2
  • Pomoč krmiljenja pri izogibanju
  • Inteligentni omejevalnik hitrosti
  • Sistem za ohranjanje voznega pasu z zaznavanjem roba vozišča
  • Obveščanje o nevarnostih v bližini
  • Zaviranje po trčenju
  • Pomoč pri preprečevanju trčenja z aktivnim zaviranjem
  • Opozarjanje na napačno smer

Ford Puma s petimi zvezdicami za varnost Euro NCAP

Več o novi Ford Pumi preberite >>