Domov
02

Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

V Spar Slovenija so tudi letos, v drugi sezoni Štartaj, Slovenija!, osmim mladim perspektivnim podjetnikom ponudili edinstveno priložnost - mesto na njihovih prodajnih policah. Pri Fordu pa smo izbranim zagotovili tudi gospodarska vozila, ki so jim v pomoč pri vsakodnevnih poslovnih izzivih.

Ford, najboljši prijatelj mladih podjetnikov

Lanske uspešne podjetnike, med njimi Fordova ambasadorja iz ekipe Nelipot, prav tako najdete na rednih policah megamarketov Interspar in izbranih trgovin Spar.

Hit produkt 2016 v okviru Štartaj, Slovenija!:
Kozmetični izdelki Nelipot

Znamka Nelipot je nastala leta 2014 kot odgovor na lastne potrebe – v iskanju zares naravnih kozmetičnih proizvodov, ki ne vsebujejo nepotrebnih sintetičnih dodatkov, so naravi in živalim prijazni ter skrbno izdelani. Zgodba, ki se je začela v kleti, je prerasla v resno podjetje in proizvodnjo, ki pa še vedno temelji na ročnem delu.

Prvi izdelki so bili dezodorantne kreme Nelipot Basic, Shac, Mamichku ter Irof, ki zagotavljajo naravno zaščito pred neprijetnim telesnim vonjem. Z njimi so v letu 2016 v okviru oddaje Štartaj, Slovenija! dosegli naziv Hit produkt 2016. V 2017 so predstavili zobni prašek Shverkaj, kmalu sledi širitev asortimana še na vrsto drugih kozmetičnih izdelkov. Cilj je, da bodo z Nelipot kozmetičnimi izdelki lahko pokrivali celotni portfelj izdelkov, ki jih posameznik potrebuje za vsakodnevno osebno lepotilno nego.

“#PrijateljFord (Fordovo gospodarsko vozilo Curier Trend, op. urednika), ki je avgusta vstopil med naše vrste, je tako več kot dobrodošla okrepitev ekipe, ki trenutno šteje Simona, Tino in Lino. Omogoča nam lastne dostave, obiske trgovin po vsej Sloveniji ter večje prevzeme od naših dobaviteljev. Ford Courier Trend z motorjem EcoBoost pa je prav tako zelen kot mi – z nizko porabo (na dolge razdalje v povprečju 3,8 l/100 km) tudi on skrbi za čim manjši ogljični odtis pri našem poslovanju, zaradi preglednosti nad voziščem pa za našo in varnost drugih.”

Med letošnjimi kandidati tokrat izpostavljamo tri ekipe, ki jim pri vsakdanjih poslovnih izzivih že pomagajo Fordova gospodarska vozila:

Good4Dogs – surova hrana za pse

Majhno družinsko podjetje Radojke in Branka Merharja, ki se kot edini v Sloveniji ukvarjajo z proizvodnjo surove hrane za pse, je z dejavnostjo pričelo 2015 in je do letos izdelke prodajalo izključno preko spletne strani. Svoj posel jemljejo kot poslanstvo, da lastnikom psov v Sloveniji ponudijo zdravo, naravno hrano za pse.

“Novo, veliko, sodobno Fordov Transit Custom z vgrajenim hladilnikom je seveda znatno olajšalo vsakodnevno delo in prevoze in nas saj v tem delu naredilo “imenitne” tudi navzven. Ponosni in hkrati veseli smo, da lahko uživamo v varni vožnji s Fordovim vozilom. Z njegovo lično poslikavo smo že na daleč postali prepoznavni in v našem lokalnem okolju postali čez noč prava mala zvezda. Vse to nam brez Forda ne bi uspelo.”

Odori – naravni pralni prašek za perilo

Podjetje Odori z Nino Slapšak na čelu izdeluje naravne kozmetične izdelke in čistilna sredstva za pranje perila najvišje kakovosti. Vrsto surovin za svoje izdelke, ki vsebujejo le sestavine naravnega izvora, vzgojijo, nabirajo in pridelajo sami na lastnem vrtu. Na ta način zagotovimo izdelke.

"Fordov Transit Custom nam je v vsakodnevno pomoč pri prevozu surovin in dobavi končnih izdelkov do naših kupcev. Spremlja me tudi pri vseh vsakdanjih opravilih v mestu in celo na izletih. V teh mesecih je postal resnično moj najboljši prijatelj, ki me spremlja prav vsak dan."

Ford Transit Custom

Največja zmogljivost pri prevozu tovora
Številne inovativne funkcije v prostoru za tovor
Uporaben, praktičen, deloven in zmogljiv
Najboljša poraba v svojem razredu
Udobna trpežna notranjost
Kabina deluje kot mobilna pisarna
Številne napredne tehnologije
Ford SYNC – povezljivost s pametnimi napravami in za prostoročno telefoniranje
Nižji stroški vzdrževanja
4-letno jamstvo brez omejitve prevoženih kilometrov

Ford Gospodar >

Noela – krema s polžjo slino

Leta 2014 je družina Fras začela z rejo polžev in takrat je bila to stvar, ki je bila ljudem zanimiva, ampak na drugi strani tudi smešna in nagnusna. Prvotna ideja je bila proizvodnja polžev v kulinarične namene, ki je prerasla v kakovostno kremo z visoko, kar 40 % vsebnostjo polžje sline, ki zagotavlja hitre, učinkovite in izjemne rezultate na koži. Njihova slina je namreč naravni vir hialuronske kisline, kolagena, alantoina, elastana, vitaminov, proteinov in antioksidantov, tako krema že po enem nanosu zagotovi občutek mehke in žametne kože.

"Naše vozilo Ford Courier je odlična izbira za nas. Dokler nimaš svojega transportnega avta, te izkušnje ne moreš ceniti dovolj. Ker je Noela 50 ml, gre za majhen izdelek, ki je pisan na kožo za prevažanje. Zaradi priročnosti našega Forda uporabljamo vsak dan, tudi za prevoz v trgovino in za obisk pri prijateljih."

Ford Courier

Zmogljiv, zanesljiv, kompakten in izjemno varčen
Med najboljšimi pri obračalnem krogu v svojem razredu
Tovorni prostor: 2,3 m3 (10 % več kot vozila istega razreda)
Izjemno varčna poraba goriva: 3,7 l/100 km
Nizki izpusti emisij: le 97 g/km
Večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost ali napredna 1,5- in 1,6-litrska dizelska motorja
Številne napredne tehnologije: kamera za vzvratno vožnjo, tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju in sistem za pomoč pri speljevanju na klancu ...
Uporabniški sistem Ford SYNC z glasovnim upravljanjem za prostoročno telefoniranje
Ford Gospodar >

Ne zamudi novosti!

Naroči se na Fordove eNovice in/ali na tiskano različico brezplačne revije Ford Magazine: