Domov

Ilka Štuhec na progi za Zlato lisico tokrat v obratni smeri

Oglas Ilke, ki pelje Fordovo Kugo, ste med priljubljenimi TV-programi gotovo že ujeli. Morda pa ne veste, da prikazuje vožnjo Ilke po njeni domači strmini pokala za Zlato lisico, a tokrat v obratni smeri - navzgor!

Poletni izziv je Ilka sprejela v svoji običajni maniri - neustrašno in je tudi težje kadre speljala kar sama. Tokrat ji je v pomoč namesto vrhunskih smuči služil inteligentni pogon Kuge na štiri kolesa AWD, s katerim je z lahkoto speljala ovinke, kuclje in ostale prepreke do cilja na vrhu pohorske strmine.

Fordov inteligentni AWD = smučanje Ilke Štuhec

Da si lažje predstavljate, kako Fordov inteligentni štirikolesni sistem AWD deluje v praksi, za primer vzemimo našo zimsko junakinjo Ilko Štuhec. Tudi ona s pretanjenim občutkom celo pri največjih hitrostih neprestano prilagaja stik in pritiske na smuči za najboljši oprijem na kakršnikoli podlagi, naj bo to mehak ali suh sneg, ledena ploskva, strmina ali ravnina. Ravnotežje, pritiske, lego smuči in še toliko drugih elementov vrhunsko sproti prilagaja podlagi za najhitrejšo, gladko in varno vožnjo od štartnih vrat do cilja. Fordova vozila so vozila zmagovalcev!

Fordova Kuga, terenec, ki tudi na mestnih ulicah poskrbi za odlično vozno izkušnjo, se ponaša s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD. Ta neprestrano preverja in prilagaja optimalno vodenje ter oprijem, še posebej na spolzkih cestiščih. Inteligentni štirikolesni pogon namreč stalno meri oprijem pnevmatik na cestišču in lahko poskrbi za prilagoditve v manj kot 20 milisekundah – dvajsetkrat hitreje od enega samega pomežika z očmi.

Najnovejše Fordove tehnologije in dovršena izdelava karoserije pa pomagajo vozniku zagotoviti boljšo vidljivost in izboljšajo varnost.

K naštetemu dodajmo še pametne tehnologije za pomoč pri vožnji, kot so biksenonski žarometi, ki osvetlijo ovinek glede na cestne razmere, hitrost in smer vožnje, samodejni tempomat, sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in prepoznavanje prometnih znakov, pa samozavestna vožnja ni več vprašanje. Tudi v neprijetnih vremenskih razmerah Kuga poskrbi za pravi užitek v vožnji. Pozimi pa bomo posebej hvaležni za ogrevane vetrobransko steklo, prednja sedeža in volanski obroč.

Ford Kuga

Športno-dinamično terensko vozilo
Inteligentni štirikolesni pogon iAWD
Tudi v različicah Vignale in ST-Line
Varčen, tih in čist motor 2.0 TDCI
Samodejni menjalnik Powershift
5-letno jamstvo brez omejitve prevoženih kilometrov

Avto, ki ga je izbrala Ilka Štuhec

Ford Kuga

Osupljivo in nadvse sodobno oblikovanje zunanjosti in notranjosti. Brezkompromisna zmogljivost in nepopustljiva učinkovitost. Praktičnost, prilagodljivost in priročnost, ki izpolnijo vse vaše želje.

Preberi več >

Ne zamudi novosti!

Naroči se na Fordove eNovice in/ali na tiskano različico brezplačne revije Ford Magazine: