Domov
03

Večerja, ki vam bo vrnila čas

BESEDILO Katja Štingl, FOTO Klemen BrumecLahko imamo najprestižnejše stvari na tem svetu – pred sabo krožnik z vrhunskim kulinaričnim izborom ali najbolj luksuzen avtomobil izdelan iz prefinjenih materialov, a če nimamo dovolj časa, da bi v tem uživali, da bi počeli, kar si želimo, potem smo revni.

To je tudi razlog, da pri Fordu niso izdelali le vozila, temveč so z linijo vozil Ford Vignale oblikovali osebno doživetje, ki vam vrača čas. Tako, kot vam ga vrača šef Bine Volčič v svojem bistroju Monstera s sedemhodnimi degustacijskimi večerjami, na katerih se vam odpirajo povsem nova kulinarična obzorja.

Te zanima več?

Celoten prispevek in ostale zanimive vsebine si lahko prelistaš.

Oglej si revijo >

“Prideš, sedeš in hrana prihaja. Noben gost ne ve, kaj bo jedel, niti nima možnosti izbire. Seveda nas ob rezervaciji lahko obvesti, ali ima alergije in ali je vegetarijanec, glede tega se prilagodimo, sicer pa so naše večerje namenjene ljudem, ki radi raziskujejo in se znajo popolnoma prepustiti trenutku,” nam ob pozdravu iz kuhinje, rženem krekerju z inčunom z vinskim kisom, objetim z belo slanino iz krškopoljskega prašiča in majonezo iz bučnega olja, razlaga Bine.

To so večerje s konceptom vzemi ali pusti

Filozofija Monsterinih sedemhodnih večerij je namreč, da peljejo gosta navzgor. “Po navadi imamo dve taktiki. Ali je vrhunec glavna jed in se počasi spusti v sladico, ki ni preveč udarna, ali pa je meni sestavljen tako, da se zaključi s sladico. Stvar navdiha,” pravi ustvarjalni šef. In tako kot pri Fordu Vignale poudarjajo, da mora vozna izkušnja teči gladko in biti zanimiva, ne prezahtevna in zapletena, takšna je tudi kulinarična izkušnja na Binetovi večerji, lahkotna in sproščena.

A tu se skupna zgodba avtomobilov in hrane še ne konča. Tako kot pri Vignale ne boste niti opazili podrobnosti, s katerimi je dodelan posamezen šiv, vzorec usnja ali vsaka skrbno oblikovana krmilna enota, tako vam bodo morda na prvi pogled ušli vsi detajli Binetovih krožnikov. In teh ni malo. A ko se zlijejo v celoto, ko se okusi prepletejo in se v človeku zgodi čarovnija, takrat se ustavi čas in prebudijo čustva. In zaveš se, da si šele na začetku, da najboljše šele prihaja, vse tja do kulinarične ekstaze, ko resnično verjameš, da več od tega ne obstaja. Ali pač?

Na večerji so gostje sami dirigenti svojega časa. Zaključijo lahko v eni uri ali treh, a Bine vsekakor priporoča, da ne hitijo preveč. “Gre za izkušnjo, druženje, uživanje v dobri hrani. Mi poskrbimo za prijetno vzdušje in energijo, od njih pa je odvisno, na kakšen način bodo to sprejeli. Naš namen ni, da ljudem pokažemo, kaj vse zmoremo in znamo, temveč da celostno zadovoljimo vse njihove čute. In da jih presenetimo.” Intenzivna večerja, intimnost iz oči v oči ter igra okusov, ki je ne boste zlahka pozabili. To je ‘občutek vignale’ – uživanje z vsemi čutili, v vsakem detajlu.

Binetov nasvet za zimske dni: ingverjev čaj

V hladnejših dneh telo potrebuje hrano oziroma začimbe, ki nas pogrejejo od znotraj, pa tudi povečajo odpornost. Ena od takšnih je zagotovo vsestransko uporaben ingver, ki se v kombinaciji z limonino travo, janeževo zvezdo in cimetovo palčko spremeni v odličen čaj. Pripravimo ga tako, da vse sestavine na tanko narežemo, prelijemo z vrelo vodo, prekrijemo s folijo in pustimo približno 15 minut, da se počasi ohlaja. Odkrijemo folijo in napitek je pripravljen. Po želji ga osladimo z medom ali kakšnim drugim sladilom.

Ford Mondeo Vignale
Premium vozila in storitve po najvišjem standardu


Aerodinamične poteze Mondea so pridobile na brezčasni eleganci, tehnologije in vozna dinamika pa poskrbijo za popolno vozno izkušnjo. Mondeo Vignale je naša najelegantnejša in najsodobnejša limuzina. Ročna dodelava, kontrola kakovosti ter vrhunski materiali vas bodo razvajali na najvišjem nivoju.


Mondeo VIGNALE
Mojstrsko oblikovana izkušnja lastništva, prikrojena posebej za vas, s kompletom storitev:

Lahko imamo najprestižnejše stvari na svetu.
Nismo izdelali le vozila, temveč smo Tehnologije in vozna dinamika pa poskrbijo za popolno vozno izkušnjo, ki vam vrača vaš čas, da bi v njem in v življenju tudi uživali.

Vsepovsod brez vsakršnega napora.
Najbrž ne boste niti opazili podrobnosti, s katero smo dodelali posamezen šiv, vzorec usnja, vsako skrbno oblikovano krmilno enoto - in veseli bomo, če bo tako. Vozna izkušnja mora potekati gladko in biti zanimiva, ne pa prezahtevna in zapletena.

Podrobnosti, podrobnosti.
Naši inženirji in mojstri so pomislili na vse. Vsak centimeter stilsko oblikovane maske in vsak barvni pigment igra ključno vlogo pri oblikovanju izkušnje Ford Vignale. Želimo si, da boste uživali v vsaki podrobnosti.

POSEBNE STORITVE VIGNALE
V prvih petih letih lastništva vam pripada brezplačno zunanje in notranje čiščenje vozila v prodajno-servisnem centru Ford kjerkoli v Sloveniji do trikrat na leto. Če ste se odločili za paket Premium prevzem na servis Vignale, lahko vaše vozilo prevzamemo pri vas, ga peljemo na redni servis in vrnemo nazaj. Za več podrobnosti se obrnite na vam najbližjega trgovca z vozili Ford.

BREZPLAČNI SERVIS
Ob nakupu novega vozila pri trgovcu z vozili Ford v Sloveniji ste upravičeni do treh (3) brezplačnih rednih servisov, ki vključujejo redno servisno vzdrževanje v skladu z navodili proizvajalca.

5-letno jamstvo
Vsa vozila imajo 5-letno jamstvo brez omejitve prevoženih kilometrov.

Za osebno izkušnjo se dogovorite za testno vožnjo pri najbližjem trgovcu z vozili Ford.

Naroči se na testno vožnjo >
Predstavitev in cenik >

Ne zamudi novosti!

Naroči se na Fordove eNovice in/ali na tiskano različico brezplačne revije Ford Magazine: